Kadrovske promjene na Baldekinu

Novi sponzori, nova uprava, nova momčad. Legendarni Miro Jurić u ulozi trenera već je naviknut na slaganje momčadi u zadnji trenutak. Ipak, u zoru nove sezone naziru se neke promjene u Ulici Stjepana Radića (čitaj na Baldekinu). Vrhunska juniorska generacija Petra Maleša postala je skup ozbiljnih seniorskih igrača od kojih su oni ponajbolji na izlaznim vratima. Novu upravu s prvim radnim danom očekuje mnoštvo obveza.

Toni Nakić je na odlasku. Formiranje nove uprave se čekalo tako da klub može dobiti službenu ponudu i eventualno odštetu za Nakićev transfer. Cibona je ozbiljno zagrizla, a Nakić je na nagovor menadžera kratko bio prijavljen i na NBA draftu pa se povukao (marketinški potez). Logična je želja za iskorakom u karijeri za igrača koji ima veliki potencijal.

Miro Jurić nadao se raspletu situacije prije službenog odlaska na godišnji kako bi se što prije počela formirati njegova nova svlačionica što bi mu olakšalo pripremni proces za nove izazove. Šibenčani se nadaju da će proračun biti isti kao lani i s tim bi bili zadovoljni jer bi tako bili konkurentni da ostvare svoje zacrtane ciljeve. Mnoga imena se nalaze na radaru uprave i trenera, Henrik Širko već odavno trenira sa svojim matičnim klubom, no Jurić se nada da će ga klub moći financijski pratiti pa bi ostanak “Kralja Henrika” bio puno realniji.

Na listi najspominjanijih imena nalaze se Tomislav Gabrić, Kristijan Krajina i drugi, no o tome će više biti riječi u narednim tjednima.