Kaštela slomila Zagreb

U 18.kolu HT premijer lige Košarkaški klub Ribola Kaštela dočekao je Košarkaški klub Zagreb. Domaćini zauzimaju posljednje mjesto na tablici s omjerom 1-14, dok su gostujući igrači pretposljednji. Njihov omjer na tablici je 3-13. Ova utakmica jedna je od onih u borbi za opstanak.

Nikola Roso nam je prije utakmice dao izjavu i rekao sljedeće:

”Utakmica nam je jako bitna kao i njima. Favorita nema iako smo mi domaćini i u tom smislu imamo prednost. Utakmica će biti teška jer i oni i mi imamo poprilično skraćenu rotaciju. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede.”

Nikola je bio u pravu. Kaštelani su uistinu dali sve od sebe i tako upisali pobjedu.

Ribola Kaštela-Zageb 73:68  (29:15, 23:14, 21:16, 19:16)

Došen 20, Rašetina 15, Mandić 15 ; Buovac 18, Krapić 16 

Domaćini bolje ulaze u utakmicu. Obrana je na razini, kreativnost prisutna u napadu. Šuterski su bolje raspoloženi. Razigrani Nikola Došen u prvoj četvrtini ubacuje 11, a slijedi ga Ivan Rašetina sa 7 poena. Prva četvrtina završava rezultatom 29:15. Druga četvrtina nastavlja se istim tempom gdje do izražaja dolazi kvaliteta Kaštelana. Pet minuta prije kraja druge četvrtine odlaze na velikih plus 21. Svjesni važnosti utakmice postaju nezaustavljivi,prednost raste, te tri minute prije kraja imaju plus 28 poena. Rašetina i Roso i dalje predvode Kaštelane odvodeći ih mirne duše na zasluženi predah. Rezultat na poluvremenu je 52:29.
Domaća ekipa puna samopouzdanja ne odustaje od svoga nauma da pobijedi. Dominirajući kroz cijelu treću četvrtinu i dalje drže veliku prednost. Bez ikakvog grča ili pritiska, svjesni svoje dominacije, privode utakmicu kraju. Utakmica završava rezultatom 91:64.
Upravni odbor Košarkaškog kluba Ribola Kaštela odlučio je prvenstvenu utakmicu 18. kola HT Premijer lige između klubova KK Ribola Kaštela i KK Zagreb iskoristiti za medijsku promociju akcije ”Za Korni – nisi sama!“ i prikupljanje pomoći za gđu. Korneliju Livaju koja se oporavlja od teške bolesti.