Krušlin: “Najbitnije je to što se Marko vratio”

U subotu 17:00h Cedevita će u drugoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja HT Premijer lige gostovati kod Vrijednosnica Osijek. Momčad Jure Zdovca u prvom susretu u Domu sportova je slavila 111:67 i s još jednom pobjedom završila bi seriju i prošla u polufinale.

Veća vijest od same pobjede protiv Osijeka u srijedu je bio povratak Marka Arapovića, koji je izbivao s terena više od godinu dana. Marko se ozlijedio 2. travnja 2017. godine, kada je u trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige protiv Partizana (Cedevita je tada pobijedila 87:78 i ušla u finale) zadobio rupturu patelarnog ligamenta lijevog koljena.

Svi koji su bili na toj utakmici sjećaju se koliko je strašno izgledala ta ozljeda. Cijela momčad bila je u šoku, a tamo je bio i Filip Krušlin, koji zna što je sve Arapović prolazio u međuvremenu.

“Mislim da je najbitnije to što se Marko vratio. Ja nažalost znam koliko je to teška situacija kada se čovjek ozlijedi i onda traje taj cijeli oporavak, pa se čeka do prve utakmice, ni sam znaš kako i što, imaš osjećaj kao da nisi nikad igrao… Radi njega mi je izuzetno drago i nadam se da će sve biti OK i da će ga zaobići ozljede do kraja karijere”, rekao je Krušlin.

U prvoj utakmici Osječani su se dobro držali u prvom poluvremenu, koje je Cedevita završila s vodstvom 52:43. Na kraju je razlika bila velika, no momčad Vladimira Krstića pokazala je da nije sasvim bezopasna.

“Mislim da se radi o kvalitetnoj ekipi i mislim su čak i bolji od tog osmog mjesta, na kojem su na kraju završili regularnu sezonu. Imaju odličnog trenera. Vidi se da su dobro posloženi i dobro igraju. U prvom poluvremenu držali su priključak s nama, no u drugom smo mi ušli puno agresivnije, pogodili smo neke šuteve i onda smo se vrlo brzo odvojili na razliku koja im je bila nedostižna. U drugu utakmicu iz respekta prema nama i prema protivniku moramo ući vrlo ozbiljno. Pokušat ćemo seriju završiti u Osijeku i onda se spremiti za polufinale”, izjavio je bek Cedevite.