Hrvatska na -28 protiv Španjolske

Iako su naši reprezentativci imali nikad veću podršku od navijača iz svih krajeva Hrvatske, otprilike oko 2000 njih, odigrali smo katastrofalnu utakmicu protiv Španjolske koja nas je razbila s 28 poena razlike. Naši navijači salvama zvižduka ispratili su naše reprezentativce dok su oduševljeno pozdravili Španjolsku reprezentaciju.

[rezultat id=571]

Hrvatska je utakmicu počela s petorkom: Roko Ukić, Bojan Bogdanović, Krunoslav Simon, Damir Markota i Luka Žorić. Španjolci su krenuli s Rickyjem Rubiom, Rudyjem Fernandezom, Joseom Calderonom, Victorom Claverom i Marcom Gasolom. Dvorana je lijepo ispunjena s Hrvatskim navijačima koji daju veliku podršku našoj reprezentaciji.

Utakmicu su obje reprezentacije otvorile nervozno, a prvi koš zabio je Gasol nakon nešto više od dvije minute igre. Luka Žorić zabio je prve koševe na prvenstvu za našu reprezentaciju.

Nakon hrvatskog vodstva 5:3, Španjolska radi seriju 6:0 i prelazi u vodstvo 9:5, a Jasmin Repeša zvao je prvu minutu odmora. Niti nakon minute odmora igra Hrvatske nije krenula na bolje. Prvo je Fernandez pogodio tricu iz kuta, a nakon njega Gasol dvicu uz dodatno bacanje za +10 Španjolske, a Calderon je zabio još jednu tricu za 18:5.

Prva četvrtina završila je rezultatom 24:9 za Španjolsku, a igra Hrvatske svodila se na napucavanje trica.

Drugu četvrtinu čekalo se dvije i pola minute na prve koševe, a Gasol je bio strijelac, pogodio je jedno slobodno bacanje od dva. Prve koševe za naše zabio je Ante Tomić nakon tri i pol minute igre, odmah sljedeći napad krademo loptu, a Dario Šarić polaže za “samo” -12 i erupciju oduševljenja u dvorani.

Stigla je Hrvatska na -10 nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja Bogdanovića, nešto manje od tri minute do poluvremena, mogao je Bojan smanjiti i na minus sedam, ali je promašio tricu, a Calderon je zabio na drugoj strani dvicu za +12. Stigli smo opet na -10 bacanjima Šarića, ali na drugoj strani Alex Mumbru pogađa tricu od table za +13. Njegova trica bila je zadnji koš u četvrtini, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 20:33 za Španjolsku.

Naši igrači igraju jako loše, u grču, a šut za tri poena nam je užasnih devet posto, pogodili smo jednu loptu od 11 ispucanih. Bogdanović je u redovima naših zabio najviše, pet poena uz šut iz igre 2 od 8. Kod Španjolske, Fernandez 8, Calderon i Gasol po sedam koševa.

Hrvatska je nešto bolje otvorila treću četvrtinu te sa četiri poena Žorića i dva Bogdanovića smanjila na minus devet, 35:26. Ubrzo nakon toga, Fernandez polaganjem te još jednom dvicom uz pogođeno dodatno slobodno bacanje diže prednost na 40:26. Tri minute do kraja trećeg perioda, Fernandez je dobio svoju četvrtu osobnu, ali u napadu i dalje igramo loše, a s jednog dijela tribine čulo se pogrdno skandiranje našem izborniku “j*** te Ukić”.

Novom tricom Calderona, Španjolska minutu i tridesetak sekundi do kraja treće četvrtine dolazi do najviših +18, 47:29. Četvrtinu smo zaključili serijom 8:2 i uoči posljednje četvrtine došli na -12.

Nakon nešto više od četiri minute igre u posljednjoj dionici, Španjolska je pobjegla na 18 poena razlike, a igra Hrvatske bila je, blago rečeno, užasna. Prednost je u posljednjim minutama utakmice samo rasla, a hrvatski navijači sve su više zviždali igri naše reprezentacije koja je bila sramotno loša. Niti “k” od kemije nismo vidjeli kod naše reprezentacije koja je izgubila sa 68:40, a u posljednjoj smo četvrtini zabili mizerna tri koša, a u cijelom drugom poluvremenu 20. Jedini dvoznamenkasti u našim redovima bio je Bogdanović s 12 koševa, a kod Španjolske Fernandez 15, Gasol 14, Calderon 13.