Lovro Mazalin:”Prelazak iz Cibone u Cedevitu bio je pogreška”

Gorica je hit uvodnog dijela HT Premijer lige, makar njeni dobri rezultati više nikog ne iznenađuju. Jedno dobro poznato ime svim ljubiteljima košarke član je momčadi Josipa Sesara, on je Lovro Mazalin. Iako su mu tek 22 godine, Lovro je već godinama na velikoj sceni, najavljivan kao dečko koji će puno toga donijeti hrvatskoj košarci, ipak nije ispunio svoj puni potencijal. Razgovarali smo s Lovrom o Gorici, odlukama u karijeri, nastupima u Zadru i ACB ligi…

Bok Lovro, najprije čestitke Gorici na odličnom ulasku u sezonu, kako bi opisao momčad?

“Prvo moram naglasiti da je kemija u momčadi stvarno dobra. Imamo puno mladih igrača koji su željni dokazivanja i par starijih, iskusnijih igrača i to daje dobar spoj na terenu. Puno treniramo i želimo biti bolji iz utakmice u utakmicu.”

Ti pružaš odlične partije, jesi li zadovoljan svojom igrom?

“Znam da mogu još puno više napraviti i pokazati u svojoj igri. Mislim da postepeno rastem kao igrač. Još je početak sezone. Radim svakodnevno na sebi i vjerujem da je rad jedini pravi put.”

Dolazak u Goricu pokazao se kao pun pogodak, kako je došlo do suradnje?

“Već sam par godina u nekakvoj poveznici s trenerom Sesarom, prvo još iz juniorskih dana u Ciboni pa jedno ljeto u U20  reprezentaciji. Imali smo  kontakt i prije nego sam otišao u Sarajevo. Napokon, nakon priče u Sarajevu odlučio sam napraviti taj korak da dođem u hrvatsku ligu kod trenera s kojim sam imao odlična iskustva u prošlosti i krenem graditi svoj put ispočetka.”

Kakav je Josip Sesar kao trener?

“Trener koji zna što želi i zna na koji način dobiti što želi od nas igrača. Kao treneru potpuno drukčiju perspektivu daje mu to što je i sam bio igrač. Na terenu uvijek ima za svakoga od nas savjete  koji u igri usmjeravaju i rade razliku.”

Budimo iskreni, nakon velikih najava, karijera nije išla u smjeru kakvom se predviđalo. Bi li što promijenio da možeš vratiti vrijeme?

“Ipak vrijeme ne mogu vratiti tako da nema ni smisla razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo.”

Iz današnje perspektive, je li prelazak iz Cibone u puno bogatiju, ali samim time i ekipu s nemjerljivo većom kvalitetom Cedevitu bio pogreška?

“Je, bio sam premlad da sa 16 godina budem konkurentan u euroligaškoj ekipi, Uz sva europska putovanja i utakmice svaka tri dana nije bilo ni vremena ni prostora za kvalitetan rad u toj dobi. Vjerojatno bih u Ciboni imao vremena za više rada i bolju priliku što se tiče minuta. Ali opet kažem, za ničim ne žalim. Naučio sam na svojim odlukama, nastavljam raditi i ulagati u sebe i smatram da je to jedini prvi način.”

U Zadru si igrao vrlo dobru košarku, kakva su sjećanja na razdoblje provedeno u Krešinom gradu?

“Tamo su moji prvi pravi seniorski dani i zato mi je Zadar ostao u jako dobrom sjećanju. Podrška navijača je bila odlična, dvorana na Višnjiku daje posebnu amosferu, a i sam život u Zadru je bio super. Krasan grad, želim im puno uspjeha u novoj sezoni.”

Nakon Zadra uslijedio je odlazak u ACB ligu, pa sarajevske Sparse. Na parketu si se uvjerio u jačinu španjolske lige?

“Ne kažu svi bez razloga da je ACB najjača europska liga. Tamo se igra najbolja košarka, brza, atraktivna s mnoštvo talentiranih igrača. I što je najljepše, popraćena je od strane publike koja će te podržati protiv koje god ekipe da igraš. Dvorane u Španjolskoj su uvijek pune.”

Mnogi zaboravljaju da su ti tek 22 godine, a već si dugo vremena na velikoj sceni. Smatraš li da nastavkom dobrih nastupa možeš doći do ponovnog nastupa u reprezentaciji?

“Naravno, volio bih nastupati za reprezentaciju i igrati s najboljim igračima iz Hrvatske. Nastavljam sa svojim radom i trudom na terenu. Kad poziv dođe, rado ću se odazvati.”

Koje su tvoje osobne ambicije u nastavku karijere?

“Želim trenutno misliti o ovom trenutku i ovoj sezoni. Jedino znam da ću nastaviti raditi i ulagati u sebe, biti pozitivan, pun energije i ambicije. Uz malo sreće, sve je moguće.”

Uvijek raspoloženom Lovri želimo puno zdravlja i sreće kako u novoj sezoni, tako i u nastavku karijere.