Luka Babić: “Idemo po pobjedu!”

U četvrtom kolu regionalne ABA lige košarkaši Cedevite ugostit će makedonski MZT, kvalitetnu momčad koja ove sezone nastupa i u Eurokupu.

U prvih pet utakmica ove sezone Cedevita je upisala četiri pobjede. Jedini poraz bio je na otvaranju Eurokupa protiv Bilbaa u utorak i sada je glavni cilj vratiti se na pobjedničke staze i ostati jedina neporažena momčad u ABA ligi. Izjave uoči sutrašnje utakmice pročitajte u nastavku.

“Ponekad dobro dođe poraz jer se iz poraza uvijek izvlače bolje pouke nego iz pobjeda. Mi ćemo to nastojati iskoristiti, MZT poznajemo dobro, to je momčad koja je dosta uigrana i znamo njihove kvalitete. Mjesto trenera preuzeo je Vlada Vukoičić i dosta stvari je preslikano iz igre Crvene Zvezde iz prošle sezone, a pritom koriste i individualne karakteristike igrača koje sada imaju. Na nama je da poboljšamo nedostatke iz posljednje dvije utakmice: da bolje rješavamo kontra-napade i da podignemo postotak šuta,” rekao je pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić.

Prošlogodišnjih susreta Cedevite i MZT-a prisjetio se mladi igrač Cedevite Luka Babić. “Igrali smo prošle godine dva puta protiv njih i obje utakmice smo izgubili. To nam je sigurno jedan motiv više. Imaju dosta iskusnih igrača, ponajprije Todor Gečevski koji igra dobro s obzirom na njegove godine. Imaju dosta dobrih igrača i neće nam biti lako. Oni su isto igrali Eurokup tako da nemamo opravdanja što su utakmice svaka tri dana. Idemo snažno i energično, moramo popraviti one stvari koje su bile loše u prošlim utakmicama i ostvariti pobjedu.”

“Sigurno će biti puno lijepih poteza, energije i mladosti. Bit će to jedna dobra utakmica. Neka vide neku novu Cedevitu. Kad čujemo navijače s tribine to nas uvijek podigne i daje nam neku dodatnu energiju,” zaključio je Babić i pozvao sve navijače da dođu i budu šesti igrač Cedevite.

Hoće li Cedevita nastaviti s pobjedničkim nizom u ABA ligi saznajte sutra u 19:00 u dvorani Doma sportova.