Medekice slavile i u drugoj utakmici

Košarkašice Medveščaka stigle su do druge pobjede u finalnoj utakmici na gostovanju kod košarkašica Trešnjevke. Priliku za naslov Medekice će imati na domaćem parketu u trećoj utakmici koja je na rasporedu u četvrtak, 10. svibnja. Ovog puta presudilo je otvaranje susreta. Naime, Medekice su u prvoj dionici stekle ugodnu prednost koju su na kraju uspjele sačuvati do kraja utakmice.


Prva ženska liga, finale – 3. utakmica, 6. svibnja

Trešnjevka 2009 – Medveščak 48:57 (12:21, 13:13, 15:16, 8:7)

(Mühl 15(9sk) – Bura 21, Todorić 10 (9sk, 6as), Borović 10)


Gostujuća momčad je otvorila s 0:5, a u prvoj četvrtini imao je Medveščak u jednom navratu i 11 poena viška. Trešnjice su se uspjele sredinom druge dionice približiti samo na šest razlike, ali na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 25:34. Medekice ponovno u trećoj dionici u višoj brzini pa je razlika narasla i do 16 poena. Domaće košarkašice su posljednji put “zaprijetile” na kraju treće četvrtine, odnosno na otvaranju posljednjih deset minuta kada su smanjile na sedam poena zaostatka.

No, posljednjih deset minuta obilježilo je dosta promašaja s obje strane pa su Trešnjice posljednju dionicu bile bolje tek za jedan poena (8:7) pa su Medekice tako bez većih poteškoća stigle do druge pobjede. Susret je obilježio loš šuterski dan obje momčadi s tek sedam pogođenih trica ukupno i čak 34 izgubljene lopte. Naime, obje momčadi su bacile “u bunar” po 17 lopti pa je to zasigurno jedna od stavki na kojima će treneri posvetiti više vremena u pripremi sljedeće utakmice.

Nika Mühl bila je jedina raspoložena košarkašica domaćih s 15 poena i devet skokova, dok su kod gostujućeg sastava dvocifrene bile Bura (21), Borović i all-around Iva Todorić (10 poena, devet skokova i šest asistencija).