Mornari započeli pripreme:”Nema lažne skromnosti, ovaj sastav teži najvećim ciljevima”

Košarkaši Mornara jučer su službeno počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će se opet nadmetati u četiri natjecanja: ABA ligi, FIBA Europe cupu te u domaćem prvenstvu i kupu. Na prozivci je bilo petnaestak igrača, uključujući i novajlije Taylor Smitha, Aleksandra Lazića i Marka Jeremića. Nedostajali su jedino Amerikanci Jacob Pullen i Keny Gabriel koji će se pridružiti ekipi za nekoliko  dana. Osim Smitha, Lazića i Jeremića, na prozivci su bili: Derek Needham, Isaiah Whitehead, Sead Šehović, Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Vukota Pavić i Radoje Vujošević, kao i nekoliko igrača iz juniorskog pogona.

„Vaša obaveza je da date svoj maksimum, a kvalitet koji imate, garantira da ćemo biti u vrhu ABA lige i daleko dogurati u FIBA kupu. Morate trenirati i biti puno više disciplinirani nego prethodnih godina, da biste, prije svega, sačuvali zdravlje“, rekao je Đorđije Pavićević.

Glavni trener kluba, Mihailo Pavićević, rekao je da mu je drago što su se napokon okupili, starosjediocima čestitao povratak kući, a novim igračima poželio da se što prije osjećaju kao da su kod kuće.

„Nema lažne skromnosti, ovaj sastav, s ovim imenima, teži najvećim ciljevima. Prema njima ćemo usmjeriti sve svoje snage od prvog dana. Prvo i osnovno je – moramo disati kao jedna obitelj. Problema će sigurno biti, ali zajedno ćemo ih riješavati. Starosjedioci znaju: vike neće faliti, ovi novi brzo će se na to naviknuti. Ljestvica je podignuta na najveću stepenicu“, zaključio je Pavićević.