Novačić:”Cibona je uvijek Cibona, možemo osvojiti oba domaća trofeja”

Ivan Novačić ove je sezone igrač Cibone s najkonstantnijom formom. 35-godišnji veteran igra jednu od najboljih sezona karijere, na prosjeku je od 12 poena u ABA ligi. Bio je ovo zgodan trenutak da porazgovaramo s njime, prije završnice Kupa koja će se sljedećeg tjedna održati u njegovom Zadru.

Pozdrav Ivane, jučer ste poraženi od Mege, jednostavno Cibona kao da nije došla na utakmicu. Nakon solidno odrađenog prvog poluvremena, ti se nisi vratio na parkete u drugome?
“Pozdrav! Nažalost, sinoć smo bili jako loši. Pristup i energija nisu bili na nivou, a protiv ovakve ekipe to je nedopustivo. Žao mi je jer je došlo dosta navijača i ovim putem im se ispričavam.”
Za tebe osobno ova sezona je i više nego dobra. Jesi li očekivao da ćeš u 35. godini igrati na tako visokom nivou?
“Ove godine mi je bio izazov da osvojimo duplu krunu jer nema Cedevite, pa je puno lakše. Dosta sam radio na sebi prošlo ljeto i to se vratilo. Nadam se da će tako biti do kraja sezone.” 
U karijeri si igrao na brojnim hrvatskim adresama, ali i imao kratkotrajnu talijansku avanturu. Gdje ti je bilo najljepše?
“Svugdje ti ostanu uspomene, gdje god da igraš, ali ipak Cibona je Cibona. To je klub za kojeg bi svi htjeli igrati. Još kada se prije ovdje igrala Euroliga, to ne treba ni govoriti.”
Žališ li što nisi dobio priliku u nekom inozemnom klubu?
“Mogao sam igrati i vani, ali to nisu bile ponude koje bi me zanimale. Ipak mi je obitelj važnija od sporta.”
2017. godine stigao si u redove Cibone. Najveći uspjeh postigli ste prošle sezone, kada je favorizirana Cedevita pometena s 4:0 u finalu PH. Koja je bila tajna te ekipe Vukova?
“Prošle godine se puno toga poklopilo u finalu, ali cijelu sezonu smo bili prava klapa. Jednostavno, ta kemija je nadomjestila sve ostalo.” 
Jučerašnjim porazom protiv Mege, sada ste u lošijoj situaciji. Na samo korak prednosti, odnosno jedno mjesto od razigravanja za ostanak u ABA ligi. Smatraš li da imate kvalitetu da ligu zaključite bez dodatnih kvalifikacija?
“Svaki poraz teško pada. Imali smo šanse i protiv Cedevite doma i FMP-a vani. Nadam se da će nam se to negdje vratiti. Isto tako, nadam se i da ćemo protiv Primorske odigrati pravu utakmicu.” 
Sljedećeg tjedna u Zadru se igra završnica Kupa Krešimira Ćosića. U četvrtfinalu igrate protiv Šibenke.
“Kup uvijek donese neko iznenađenje. Protiv Šibenke moramo igrati kao da je finale jer nismo mi kvalitetom puno bolji od njih, iako smo ih lako dobili zadnju utakmicu u prvenstvu.” 
Misliš li da Cibona ove sezone može obraniti naslov prvaka?
“Mislim da možemo osvojiti oba trofeja, samo nekad treba i sreće. Dosta će odlučiti startna pozicija u prvenstvu, ali mi ćemo se boriti do kraja kao i prošle sezone.”
Bliži se i kraj tvoje karijere. Po tvojoj procjeni, koliko sezona bi još mogao odigrati?
“Teško je to procijeniti. Igrat ću dok se budem osjećao dobro i dok osjećam da mogu pomoći timu u kojem igram.”
I za kraj nam reci, imaš li na umu klub u kojem bi htio provesti zadnje dane svoje igračke karijere?
“Nekako za kraj karijere bi volio još jednu sezonu u Dubrovniku odigrati. Tamo me vežu lijepe uspomene i dragi ljudi.”
Veliko hvala Ivanu na odvojenom vremenu i ugodnom razgovoru.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com