Odigrano prvo kolo splitske studentske lige

Petak, dana 23.03.2018, dvorana u sklopu novog doma na Kampusu bila je mjesto gdje se odvio početak splitske studentske lige. Naime, kako smo već i prije napisali, Crošarka će od ove godine pratiti zbivanja u studentskoj ligi, a na kraju će najboljim pojedincima natjecanja biti uručeni pokloni osobno od glavnog urednika našeg portala.

Donosimo vam kratke sadržaje utakmica odigranih u prvom kolu.

Kineziološki fakultet – Odjel za stručne studije (59:44)

U prvoj utakmici prvog kola splitske studentske lige odvio se susret između KIF-a i Odjela za stručne studije. Očekujući da će to KIF-ovci riješiti bez ikakve muke, momci sa stručnih studija pružili su im fantastičan otpor na krilima Statista i igrača Trogira, Duje Škare. KIF-ovci dovode na poluvremenu svoju pobjedu u pitanje . Predah im dobro dolazi, nameću svoj tempo, te uz dosta pogrešaka i dalje izgledaju kao kvalitetnija momčad, pa pobjeda na kraju ide u njihovu korist.

     

 

FESB – Ekonomski fakultet (70:66)

Uzbudljiva druga utakmica dogodila se između vječnih rivala: Ekonomskog fakulteta i FESB-a. Obje momčadi ulaze u utakmicu željni pobjede i prolaska u daljnji nastavak natjecanja. Početak utakmice u čistom je egalu. Pitanje je samo koja će momčad izdržati do kraja. O važnosti ovog okršaja govori i to da su tribine sportske dvorane na Kampusu bile poprilično popunjene. O pobjedniku se odlučivalo do samog kraja. Ekipa FESB-a pokazala se izdržljivijom te odnijela pobjedu u svoju korist.

Pravni fakultet – PMF (59:44)

Privodeći dan kraju odigrala se pretposljednja utakmica između momčadi s prava i momčadi PMF-a. Momčadi su bile podjednako kvalitetne. Moglo bi se reći da je ovo bila jedina utakmica u kojoj nije bilo previše šutiranja iza linije 6,75. Momci su igrali promišljeno, pokušavajući razraditi nekakve akcije. Pobjeda je zasluženo otišla u korist momaka s prava.

KTF – Pomorski fakultet (29:76)

Posljednja utakmica prvog kola sveučilišne lige odvila se između Pomorskog i Kemijsko tehnološkog fakulteta. Momčad KTF-a  utakmicu je započela s četiri igrača, sve dok protivnički igrači nisu to prijetili i sugerirali sucu. Utakmica se nakon toga normalno nastavila. Pomorci su bili vidljivo dominantnija ekipa te su utakmicu vodili u svom ritmu. Pobjeda je, naravno, otišla u njihovu korist.