Panathinaikos napušta Euroligu?

Nakon što je Euroliga objavila suspenziju predsjedniku grčkog velikana Panathinaikosa u trajanju od jedne godine gdje neće moći pristupiti bilo kojoj dvorani u kojoj se igra Euroliga ili Eurokup, Dimitrios Giannakopoulos se oglasio s pisanom izjavom. Podsjećamo, Giannakopoulos je kažnjen zbog prijetnji navijačima Fenerbahčea na Instagramu.

Naime, predsjednik grčkog kluba naglasio je da će uskoro biti organizirano veliko glasovanje za navijače koji će moći odlučiti hoće li PAO više nastupati u Euroligi ili ne. Uložit će žalbu na, kako kaže, “drakonsku kaznu” te se nada da će presuda po prvi put biti pravedna i potpuno reprezentativna.

U slučaju da navijači izglasaju da PAO ostaje u Euroligi, poručio je da će tada napustiti klub i funkciju jer smatra da onda za njega u klubu više neće biti mjesta.

Na kraju je poručio da je samo branio svoju obitelj, kao što bi svatko drugi učinio, te je bacio nekoliko “otrovnih strelica” vodstvu Eurolige gdje je spomenuo nepravdu koju provodi uprava najjačeg europskog natjecanja, a vezana je za raspodjelu sredstava od TV prava. Izjavu je zaključio s pitanjem koliko su upravna tijela Eurolige zapravo nezavisna?