Perić “bolji” od Sutona, dobra partija Bilana

Tri naša košarkaša bila su akciji prve večeri 14. kola FIBA-ine Lige prvaka (u narodu poznate kao Eurolige za siromašne). U osam odigranih utakmica, u tri su akteri bili Goran Suton i Hrvoje Perić, koji su igrali jedan protiv drugoga, Miro Bilan te Roko Badžim. Najbolju utakmicu odigrao je Miro Bilan koji je sa svojim Strasbourgom gostovao kod turskog Banvita te je pod obručem nadigrao Gašpera Vidmara, aktualnog europskog prvaka. Bilan je ubacio 14 koševa uz tri skoka i asistencije. Šutirao je 50 posto za 27 minuta igre. Francuzi pod vodstvom legendarnog Vincenta Colleta su lagano slavili sa 63:80.

Najzanimljivije je bilo u Veneciji. Hrvoje Perić i njegova Reyer Venezia svladali su Estudiantes za kojeg nastupa Goran Suton. Oba naša igrača nisu bila previše raspoložena, Perić je ubacio četiri poena, a prošlotjedni MVP kola je završio utakmicu na samo dva poena. Talijani su vodili većinu susreta. U prvom poluvremenu su nestvarno šutirali iz vana pa je prednost dosezala i do 20 poena prednosti, ali Španjolci se vraćaju u egal u nastavku. Perićevi dečki ipak izvlače pobjedu na kraju, i to minimalnu. Dubrovčanin je odigrao dosta kvalitetnu obranu, a u napadu nije mogao doći do lopte od silnih američkih šutera.

Roko Badžim odigrao je samo 10 minuta u porazu njegove Olimpije kod Rose Radom. Šibenčanin je ubacio dvije trice i završio utakmicu na šest poena, a Slovenci su ostali “bez goriva” u posljednjoj četvrtini gdje su ubacili samo devet poena.


Banvit – SIG Strasbour 63:80 (Bilan 14(3sk, 3as))

Reyer Venezia – Estudiantes 92:91 (Perić 4(1sk), – Suton 2(7sk))

Rosa Radom – Petrol Olimpija 75:58 (Badžim 6(2sk))