Pomlađeni Alkari gađaju u “sridu”

Sinjski Alkar HT Premijer ligu, kao i većina klubova, dočekuje s mnogim kadrovskim promjenama. Uz novog trenera izmijenjen je i kostur momčadi te je došlo do očekivanog pomlađivanja momčadi te također valja spomenuti umirovljenje legende i dugogodišnjeg kapetana, Mirka Modrića.

Alkar je, u odnosu na prošlu sezonu, doživio dosta promjena. Na poziciju trenera, umjesto Srđana Helbicha kojem klub želi puno sreće na klupi Bosca, došao je povratnik Damir Milačić. Njemu će u radu, uz Denisa Bobetu, pomagati i Luka Žitko. Što se tiče igračkog kadra klub su napustili Brown, Svalina, Šipić, Šamadan, dok je legendarni igrač i kapetan Mirko Modrić okončao igračku karijeru nakon 22 sezone u seniorskom sastavu Alkara. Umjesto njih novi članovi su Amerikanci Nickolas Neal i Emmanuel Wembi, Ivan Kučan, Fran Jacović, Srđan Brocić i Stanko Dukić. Njima će društvo činiti prošlosezonski najbolji strijelac HT Premijer lije Hrvoje Vučić, Gabrijel Marić, Ivan Jurela, Frano Pralija, Lovre Tvrdić i nekoliko perspektivnih juniora i kadeta. Primjetno je da je momčad znatno mlađa u odnosu na prošlu sezonu.

Klub je pred novu sezonu postavio tri cilja:

Klub je također nastavio s praksom sklapanja višegodišnjih ugovora. U novoj sezoni Alkar ima tri cilja. To su opstanak u HT Premijer ligi, razvoj i afirmacija mladih i igrača te prezentacija košarke koja će biti mamac za publiku gdje god igrali. Želja nam je i da se klub stabilizira organizacijski i financijski što bi olakšalo postizanje gore spomenutih ciljeva. – zaključuju predstavnici sinjskog kluba