Pred Zadranima je težak put do ostanka

Nakon domaćeg poraza od Mornara, Zadar je ostao na posljednjoj poziciji ABA lige s omjerom 4:14. Danas je dobra vijest za Jusupa stigla iz Kopra, domaća Primorska pobjedila je Megu, koja je na taj način ostala na istom omjeru kao Zadar, ali uz bolju koš razliku. Igokea, Krka i Cibona imaju dvije pobjede više te će ih se teško stići u posljednja četiri kola.

U sljedećem, 19. kolu, Zadar putuje u Ljubljanu gdje će ga dočekati Cedevita Olimpija. Vitamini predvođeni novim trenerom Golemcem, imaju imperativ pobjede zbog borbe za playoff. Zadrani će u Deželi teško do slavlja, iako se nikad ne smije zaboraviti promjenjiva forma domaćina. Cibona dočekuje Megu te eventualnom pobjedom, osim što praktički osigurava ostanak, pomaže i drugom hrvatskom predstavniku.

U 20. kolu na Višnjik stiže FMP. Zadar u ovom dvoboju nema pravo na pogrešku, eventualnim porazom napravio bi veliki posrtaj u svojoj borbi za ostanak među elitom. Megi u predgrađe Beograda stiže Igokea, Miškova družina mora pobijediti.

U drugoj domaćoj utakmici zaredom, Jusupovi momci će ugostiti Primorsku, koja je još uvijek u borbi za playoff. Ova utakmica, kao i ona prethodna mora donijeti dva boda na konto Zadra, ako ne žele u ABA 2 dogodine. Mega će gostovati kod Partizana, pa bi sve osim uvjerljive pobjede crno-bijelih bio presedan.

U posljednjem kolu, Zadrani putuju u Beogradu. Šanse da se nešto napravi kod euroligaške Zvezde su mikroskopske te će Zadar svoje punte za ostanak morati skupljati u prijašnjim kolima. Mega će dočekati Mornar iz Bara, koji je uložio goleme novce kako bi ušao među četiri najbolje momčadi. Bit će to dvoboj na nož, teško je prosuditi hoće li prevagnuti nužnost Meginog ostanka radi daljnjeg razvijanja igrača jednog menadžera ili kvaliteta Crnogoraca.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com