Predstavljen Danijel Jusup

Novi trener danas je predstavljen javnosti te je odmah iznio svoje prve dojmove:

U Zadru se uvijek osjećam komforno, to je moj grad i moj klub. To je nešto više od samog posla. Ukratko, drago mi je da sam tu. Trenutna situacija? Jako komplicirana budući da se moraju obavljati neki poslovi, a sezona je u tijeku. Treba promatrati roster i razmišljati o osvježenjima. Igrače treba podizati i fizički i psihološki jer dolazi do pada kada se ne ostvari adekvatan rezultat. Nije jednostavno, ali nitko me nije tjerao da dođem stoga se treba uhvatiti u koštac s problemima i pokušati ih riješiti. Sebe ne vidim kao neko instant rješenje jer u konačni samo sustav daje ono što svakom klubu treba, a to je baza svojih igrača i tek onda dolaze rezultati.

Direktor Željko Žilavec kazao je kako treneru daje odriješene ruke pri slaganju stručnog stožera. Očekuju li se tu kakve promjene?

Neke stvari treba mijenjati, ali malo je vremena do utakmice. Zasad trebamo sačekati i ništa ne dirati, potpuno se skoncentrirati na utakmicu, a onda ćemo vidjeti za dalje. U ovoj situaciji nam ne trebaju nekakvi potezi na prečac nego treba postaviti prioritete, a to nam je sada utakmica s Cibonom. Nakon toga u hodu gledati i stručni stožer i roster te vidjeti jesu li potrebne korekcije.

Kakvo je stanje u svlačionici i kako su igrači reagirali na vaš dolazak?

Igrači su malo psihološki malo… Ma, nije im sve jedno. Sad je tu i novi trener kao nekakva distrakcija. Znate što, svi ti igrači koji dolaze, uglavnom ne znaju što je Zadar. To je specifičan klub u kojem se ne skrivaju emocije i rijetko gdje to tako. Onda se tu neki pogube, dok se neki dobro snađu. Vidim stoga da im nije lako, no sinergija sviju nas može pomoći da sve krene u boljem pravcu.

Sigurno ste gledali Zadra ove sezone i već imate zamisli koje korekcije na rosteru treba napraviti?

Pratio sam Zadar od početka sezone i očito je da će nešto trebati napraviti, no pred ovu utakmicu ne bih načimao tu temu.

Petak nam donosi i najveći hrvatski derbi. Kako teku pripreme za utakmicu s Cibonom?

Jučer smo se počeli pripremati za tu utakmicu u kojoj su naboji uvijek malo viši i publika uvijek dođe u većem broju. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe, ali nećemo na utakmicu gledati kao da je pitanje života i smrti. Jednostavno treba ići od treninga do treninga te utakmice do utakmice i tako razmišljati.

Na što se treba fokusirati kako bi se ipak došlo do pozitivnog rezultata?

Jedan od prioriteta je njihova pick & roll igra, a drugi je njihova tranzicija. Dosta dobro trče jer koriste svih 12 igrača i tako zadržavaju svježinu. To je ono što me u ovom trenutku najviše brine.

Očekujete li povratak kapetana Ive Ivanova?

Danas ima liječnički pregled, tako da je to pod znakom pitanja. Sada još ne znamo hoće li biti spreman i koliko će biti spreman. Zna se koliko je on bitan za momčad, ali sada čekamo liječničko izvješće.