Progon iz reprezentacije zbog jakne s američkom zastavom (FOTO)

Veliki broj kineskih navijača zaziva doživotni progon Zhaou Ruija, 196 cm visokog vanjskog igrača, iz kineske košarkaške reprezentacije.

Razlog? Uočen je kako po izlasku iz hotela u Guangzhouu na povratku u Peking na sebi nosi bijelu jaknu sa zastavom Sjedinjenih Država na njoj.

Fotografija je podijeljena na kineskoj microblogging društvenoj mreži Sina Wiebo. Riječ je o kineskom ekvivalentu twittera, a uz fotografiju je napisano ‘’Zhao Rui nosi jaknu američke reprezentacije’’.

Mnogi kineski navijači smatraju ovu gestu izdajničkom. Pretpostavlja se da su najvatrenije pristalice kineske reprezentacije još uvijek pomalo bijesne radi preranog ispadanja njihove momčadi sa turnira i neuspjeha u nastojanju da se plasiraju na Olimpijske igre sljedeće godine u Tokiju.

Posjetitelji kineske društvene mreže se rugaju s obzirom da je krilni igrač, prije nego je navedena fotografija postala viralna, ostavio post na društvenoj mreži u kojoj kaže da se “veseli igranju za dres i grb na prsima”, ali da nije precizirao o kojem se grbu radi.

“Za koju zastavu se želi boriti? Američku?”, piše u postu koji je dobio preko deset tisuća lajkova.

Inače, Rui je jedan od boljih igrača selekcije najmnogoljudnije zemlje svijeta, a u pobjedi nad Hrvatskom 81:69 u sklopu priprema za SP upisao je 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

“So which national flag does he want to fight for? The ?” Chinese net users are furious at national basketball team member Zhao Rui wearing a jacket with a US flag http://bit.ly/32tWnqA 

View image on Twitter
See Global Times’s other Tweets