Ramljak: Agresivnom obranom do pobjede

U 19. kolu druge ABA lige Zrinjski će ugostiti ekipu Sixt Primorske. Pravi ispit zrelosti za Mostarce je jedna od utakmica sezone gdje im dolazi momčad Jurice Golemca, Sixt Primorska. Slovenci su izravni konkurenti u borbi za doigravanje. Pobjeda je imperativ Plemićima.

Hrvoje Vlašić, trener Zrinjskog:

Primorska je najavila od početka sezone da najozbiljnije razmišlja o prvoj poziciji i gledajući dosadašnje igre reklo bi se da su vrlo ozbiljni. Za nas to znači da je to direktni konkurent za ulazak u najbolja četiri. Primorska je sastavljena od iskusnih igrača prije svega od Mulalića, Joksimovića, Čakaruna. Igrača koji su igrali puno veći rang takmičenja. Dobro su izbalansirani, i na vanjskim pozicijama i pod košem. Čeka nas težak zadatak, ali ako budemo imali kontrolu skoka i sveli u normalne granice vanjsku liniju, možemo se nadati pobjedi. Nemamo prostora za kalkulacije, moramo igrati maksimalno agresivno i jedino tako možemo ostvariti pobjedu. Mi ćemo nastojati dati svoj maksimum, možda nekad i iznad toga, jedino tako možemo ostvariti pobjedu”, kazao je trener Mostaraca.

Marko Ramljak, košarkaš Zrinjskog:

“Jedna meč lopta za ‘Final 4’ za naš cilj ove godine. Dolazi nam jedna od najiskusnijih ekipa u ligi popunjena na svim pozicijama. Ključno je to da se na kraju i nas pita, da igramo pred svojim navijačima gdje držimo maksimalan učinak. Voljni moment nam nije upitan, ekipa je spremna. I na njihovom terenu smo sve imali u svojim rukama. Ovaj put samo ne trebamo raditi glupe greške kao na utakmici u Sloveniji. Uz puno energije i agresivnu obranu to je ono što će nas voditi do pobjede ovaj put.”