Rimac:”Baza će biti slovenski igrači, a Krušlin i Stipanović ostaju s nama”

Trener košarkaša Cedevita Olimpije Slaven Rimac, za klupske stranice progovorio je o željama, odlasku na Ljetnu NBA ligu i igračima koji ostaju…

Trenutno na listi igrača Cedevite Olimpije možemo pronaći osam igrača koji su u prošloj sezoni nosili dresove Petrol Olimpije i Cedevite, a još uvijek imaju važeći ugovor. Filip Krušlin i Andrija Stipanović došli su iz Cedevite, a Edo Murić je prošle sezone igrao u Zagrebu, prije nekoliko dana potpisao ugovor s Cedevitom Olimpijom, dok je Martin Krampelj, novi član momčadi, proveo četiri sezone u američkoj Sveučilišnoj ligi NCAA.

“Moramo shvatiti da se sastav tima još uvijek slaže, jer smo do sada uglavnom bili usmjereni na raskidanje ugovora s nekim igračima. Želja nam je kombinacija domaćih i stranih košarkaša. Neki košarkaši koje želimo dovesti u Ljubljanu imaju više ponuda na stolu pa je razumljivo da još nisu odlučili gdje nastaviti karijeru. U nekim slučajevima zaostajemo za zakazanim rasporedom, ali to je razumljivo, budući da smo tim učinili praktično novim, ”opisao je Rimac trenutno stanje sastava tima te dodao:

“ Jezgra tima treba biti sastavljena od slovenskih košarkaša. U posljednjim danima razgovori s igračima odvijaju se u pravom smjeru, ali dok se dogovori ne dovrše, ne možemo biti sigurni da ćemo išta reći. U protekloj sezoni već sam radio s Edom, Andrewom i Philipom i tražimo igrače koji će se dobro uklopiti i prihvatiti našu filozofiju košarke. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana uspjeti dovesti još jednog slovenskog košarkaša, a promatramo i strane igrače s kojima se već razgovaraju. “

U posljednjih nekoliko dana Rimac je ušao u Las Vegas, gdje se održava NBA ljetna liga. Što je hrvatski stručnjak koji je osvojio titulu prvaka Hrvatske u prošloj sezoni, au sezoni 2013/14 postao je prvak ABA lige sa Cibonom u Zagrebu, u pratnji u Nevadi?

Ljetna NBA liga je važna prvenstveno zbog izravnog kontakta i mogućnosti razgovora s igračima. Ima puno utakmica, igrača, a teško je pronaći novog košarkaša koji će vam zapeti za oči. Većinom slijedim košarkaše s kojima smo već razgovarali, a u Las Vegasu se mogu susresti s njima u četiri oka i bolje ih upoznati. Na Ljetnoj NBA ligi nisam trošio previše vremena i sve potrebne razgovore smo obavili. Svi aranžmani odvijaju se u pravom smjeru, ali čekamo navijače da se razvesele s imenima novih košarkaša “, zaključio je Rimac vrijeme provedeno u Las Vegasu.