Rimac:”Osjeti se da su igrači Cibone spremniji napraviti nešto više za pobjedu”

Nakon što je Cibona povela 0:3 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske, pred novinarima su se pojavili trener Cedevite Slaven Rimac i centar Andrija Stipanović.

Slaven Rimac, trener Cedevite: “Svi vidimo da je u ovom trenutku, ovih 10 dana što smo igrali, Cibona puno raspoloženija. Danas smo dobili neku reakciju što se tiče obrane, no ostali smo svezani u napadu. Imamo dobre šutere izvana, ali trica nam je ostala na 12%. To je i stvar psihe i sigurno da je nakon 2-0 puno teže pogoditi šut nego da je 0-0. Mislim da se nismo pronašli. Pogotovo u nekim dijelovima gdje smo odigrali dobru obranu nismo pronalazili rješenja u napadu. U nekim momentima gdje smo trebali zabiti lagane poene popiknemo se na jedan drugoga i onda primamo trice. U pick and popu protiv Bundovića smo popili tri trice… U četvrtak trebamo opet izaći na teren, dati sve od sebe pa što bude. Nema tu previše pametovanja. Nema tu previše vremena za treninge i mislim da su igrači svjesni u kakvoj su situaciji. Tijekom cijele serije jednostavno se osjeti da su igrači Cibone spremniji napraviti nešto više da se pobijedi, no ne bih želio nešto prebaciti na igrače jer je to moja najveća greška i ja tu preuzimam odgovornost.”

Andrija Stipanović, kapetan Cedevite: “Još jedan poraz. U jako smo teškoj situaciji. Ne znam što bih rekao. Ne igramo toliko loše koliko njih puštamo da igraju. U svakom trenutku dominiraju. Žao mi je jer mislim da smo bolja ekipa, ali mi se na terenu bavimo nekim drugim stvarima. Njihova želja je veća, ali nadam se da ćemo se izvući. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Nadam se da će se nešto promijeniti u dva dana i da ćemo vidjeti Cedevitu kakva je bila cijelu sezonu.”