Šarić se vratio na “pravi put”

Tri naša igrača bila su sinoć aktivna na NBA parketima. Ante Žižić ponovno je dobio nešto minuta te je odigrao solidnu utakmicu. Njegovi Cavsi su na LeBronov pogon (postoji li uopće kod Cavsa nečiji drugi pogon?!) u velikom derbiju Istoka srušili lidera konferencije Toronto. Dok je uprava Raptorsa u Hrvatskoj na utakmicama HT Premijer lige, LeBron je ostvario brutalan učinak od 35 poena i 17 asistencija. Lowry s 24 poena i sedam asistencija te DeRozan s 21 poenom i pet asistencija predvodili su Toronto. Kevin Love je “clutch” tricom odlučio utakmicu (132:129) te je iznenađujuće dobro odigrao otkada se vratio u akciju. “Ljubav” je utakmicu završio s 23 poena i 12 skokova.

Ante Žižić je za 16 minuta ubacio 6 poena te tako ubilježio još jedan solidan nastup.


Dario Šarić se vratio na pravi put. Šiši je naime sudjelovao u pobjedi Sixersa nad Memphisom (119:105) s 15 poena, tri skoka, dvije asistencije te po jednom blokadom i ukradenom loptom za 23 minute igre. Kod poraženih je najefikasniji bio igrač s klupe, Selden, sa 18 koševa. Ono što je zanimljivo jest da Šarićev +/- na visokih +24 bez obzira na njegov individualni učinak. Kod Sixersa su, osim Šišija, još tri igrača ubacila po 15 poena.


Bogdanovićevi Pacersi poraženi su “na putu” od Pelicansa. 28 poena i 13 skokova bilo je dovoljno Davisu da dovede svoju ekipu do pobjede (96:92). Victor Oladipo je bio najbolji igrač Pacersa s 21 košem i osam skokova. Babo je odradio solidnu utakmicu koju je završio s 9 poena, tri skoka i jednom asistencijom. No, šut iz igre mu u posljednjem tjednu nije na razini s početka mjeseca (4/10) pa se nadamo da se Bojan čuva za doigravanje.