Šibenčanke porazile Zadranke na pripremama

U pripremnom susretu dvaju ženskih prvoligaša na u dvorani 3 na zadarskom Višnjiku susrele su se domaće Zadranke i njihove gošće iz Šibenika.

Zadar – Šibenik 61:74 (23:25, 40:41, 51:55)

Zadar: Štrmelj 3, Baždarić, Ma. Erslan, Milovac 2, Frakin, Nikpalj 17, A. Erslan 10, Majstorović 9, Bodrožić 4, Pavičić 1, N. Dražević, Mt. Erslan 15, V. Dražević
Šibenik: Petković, Mašić 4, Dujić 5, Šolić, Gambiraža 27, Mišura, Periša 7, Semren 11, Di Maulo 2, Vrsaljko 4, Križanac, Bačić 14.

U zadarskim redovima nedostajala je Ana Marinović koja će se ekipi priključiti u narednom periodu dok su Šibenčanke došle u punom sastavu.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva te se pitanje pobjednika riješilo tek u posljednjoj četvrtini. Najbolja igračica susreta Zadranka u šibenskim redovima Martina Gambiraža je postigla 27 poena te je odvela svoju ekipu do pobjede.

Prvo poluvrijeme je proteklo u vrlo izjednačenoj i dobroj igri. I jedna i druga ekipa su pokazale da znaju igrati lijepu košarku te su pokazale velika napadački arsenal s kojim će pokušati ispuniti svoje ciljeve u prvenstvu.

U drugom poluvremenu vidljiv je bio pad snage i koncentracije kod obje ekipe te su individualno kvalitetnije Šibenčanke polagano podizale svoju prednost te na kraju zasluženo slavile.

Osim izvrsne Gambiraže u pobjedničkim redovima dvoznamenkaste su još bile i povratnica s američkog sveučilišta Tomica Bačić s 14 poena te Ana Semren s 11, dok su kod poraženih dvoznamenkaste bile Lara Nikpalj sa 17, Marta Erslan s 15 te njena sestra Antonia Erslan s 10 postignutih poena.