Širokom minimalni poraz u Mađarskoj

U četvrtom kolu ABA lige, košarkaši Szolnoki Olaja slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Širokog. Odlično su se držali gosti, ali ipak vruć domaći teren pokazao se kao prevelik zalogaj.


Szolnoki Olaj – Siroki Primorka 71:69 (14:11; 31:24; 51:46)

Szolnoki Olaj:Simon 5, Horvath, Keller 4, Pavlovic, Vojvoda 23, Marković, Toth, Rakić 3, Warren 10, Ivosev 5, Oliver 8, Lorant 13.
Široki Primorka: Babić, Katić 8, Čorić, Petrović 5, Bilinovac 2, Kaštropil 9, Coles 9, Bošnjak 3, Jones 10, Barać 10 (6 sk 4 as), Buva 11, Rikić 2.


Odlično je Široki otvorio susret. Nakon šest minuta igre vode 9:2. Mađari su se potom pribrali i nošeni bučnim navijačima okrenuli rezultat u svoju korist. Momčad iz Hercegovine uspjela je u drugoj četvrtini ponovno povesti, no potom su domaći preuzeli u potpunosti uzde igre u svoje ruke i zaključili poluvrijeme s prednošću od sedam razlike.

Szolnoki je postepeno gradio prednost, a u jednom trenutku je ona iznosila maksimalnih 12 razlike. Borbeni gosti su se pribrali te u potpunosti anulirali vodstvo domaćih no snage za potpuno preokret nije bilo. Mađari su ponovno dodali gasa i nisu prednost više ispuštali iz ruku. U posljednjim trenucima susreta, Široki je bio blizu preokreta, ali u penal završnici ostali su kratki.

Ivan BuvaBoris Barać i Jones predvodili su napad Širokog s 11 odnosno 10 poena, a Vojvoda je kod Szolnokija ubacio 23. Širokom je ovo drugo gostovanje i drugi poraz, a domaći teren ponovno će pokušati obraniti u sljedećem kolu kada im pristiže Budućnost, a Mađari će u Beograd na gostovanje kod Crvene Zvezde.