Škrljevo ostalo bez gasa u završnici

Zanimljivo otvaranje drugog dana završnice Kupa Krešimir Ćosić. Odličnu borbu i otpor pružili su košarkaši Škrljeva. Vukovi su iskoristili kratak roster Škrljeva te na kraju u zadnje dvije minute uspjeli riješiti utakmicu u svoju korist. Kvalitetan, reklo bi se “muški”, otpor “Zelenih”.


Kup Krešimir Ćosić, četvrtfinale, 15. veljače

Škrljevo – Cibona 72:80 (23:16, 16:20, 16:26, 17:18) 

(Štemberger 18, Konjević 14 – Žorić 17, Rozić 15, Novačić 10)


Bolje u susret ulaze Cibosi. Raspoloženi Bilinovac s osam poena u prvih pet minuta donosi plus sedam Ciboni (3:10). Radunić s dva lijepa poteza i Štemberger tricom poništavaju dobar start Vukova. Nazor zove minutu odmora u kojem poručuje svojim igračima da nema opuštanja.

No, njegovi igrači ne reagiraju na pravi način. Konjević polaganjem i Perković zicerom pogađa za 18:12 i ujedno 13:0 seriju Škrljeva. Srećom po Cibonu, Škrljevo je brzo ušlo u bonus pa Vukovi uspijevaju nešto “ušićariti” do kraja prve dionice. Na prvi dvominutni odmor odlazi se rezultatom 23:16.

Photo: Zvonko Kucelin

Konjević otvara drugu dionicu tricom s devet metara. No, širi roster “Plavih” dolazi do izražaja pa se brzo vraćaju u egal nakon deset poena zaostatka. Gilbert i Novačić vraćaju Cibonu na 26:22 serijom 6:0. Uslijedilo je tada razdoblje grešaka s obje strane. U igru ulazi Boban koji odmah pogađa tricu, a u sljedećem napadu Konjević iz kontre polaže za plus devet Škrljeva. Ante Nazor zatim ponovno reagira minutom odmora.

Cibosi uzvraćaju s pet vezanih poena, Žorić i Uljarević na minus četiri, a zatim i Rozić tricom iz kornera za 35:34. Škrljevo uspijeva zadržati prednost pa se na odmor odlazi rezultatom 39:36 u korist “Zelenih”. Drugo poluvrijeme kreće tricama. Dvije Štembergera, jedna Rozića (45:41). Rozić tricom dovodi Cibonu u vodstvo nakon dugo vremena (45:46), ali odmah uzvraća Štemberger teškim polaganjem. Obje momčadi brzo ulaze u bonus.

Igra se koš za košem, David Ušić dominira u obrani (atraktivna blokada na Geramipooru), pogotovo u skoku. U zadnjoj minuti treće četvrtine Cibosi izoliraju umornog Štembergera, a Rozić dalekom dvicom vodi Vukove na plus pet.

Bošnjak lovi skok u napadu iznuđuje peti prekršaj Konjevića koji zarađuje tehničku pa Cibosi u zadnjih deset minuta ulaze s plus sedam na svome kontu (55:62). Janc otvara četvrtinu dionicu tricom (58:62). Arbitri dosuđuju Štembergeru nesportski prekršaj nakon snažnog pokušaja “izbijanja lopte s leđa”. To Vukovi ne koriste na pravi način pa Ušić vraća na minus tri. Inferiornost u skoku dolazi do izražaja kada u igri nije Žorić. Sjajni Ušić još jednom “diže rampu” iranskom Britancu, ali Škrljevo ne koristi priliku pa Novačić pogađa za 60:66.

Treneru Škrljeva dosuđuju nesportsku, ali puno se griješi s obje strane pa dugo vremena na semaforu stoji 60:67. Previše prilika “Zeleni” propuštaju. Ušić daje nadu zakucavanjem na “asist” Štembergera (64:69), ali Novačić i Ratkovica tricom kažnjavaju Škrljevo za plus 11 dvije minute prije kraja. Tu je priči došao kraj. Cibosi zatim mirno privode utakmicu kraju.