Spanoulis: “Igrači poput Dončića pojave se tek svakih 50 godina”

Veliki Vassilis Spanoulis osvrnuo se na zvijezde pobjedničke ekipe ovogodišnjeg EuroBasketa, Gorana Dragića i Luku Dončića. U intervjuu za Eurohoops, gdje je uglavnom pričao o ambicijama za nadolazeću sezonu, Spanoulis je imao i puna usta hvale za slovenski duo. Upitan za Dragićev angažman na prvenstvu, Grk je odgovorio:

“Vjerujem da je pravi lider, što je vjerno pokazao na ovom prvenstvu. Obzirom na njegovo ponašanje na terenu i van njega, mislim da bi mogao voditi bilo koji tim do uspjeha.”

Trostruki osvajač Eurolige za Dončića je imao još ljepše riječi:

“Nikad nisam vidio igrača te dobi da igra na toj razini. Dončić je fenomen; mislim da se igrači poput njega pojave tek svakih 50 godina. Sve oko njega je impresivno: talent, zrelost i napredak koji je ostvario.”

“Kill Bill”, kako ga još zovu, svoj prvi i jedini EuroBasket osvojio je u Beogradu 2005. Tada je imao 22 godine, ali i manju ulogu u reprezentaciji od one koju je Dončić sa svojih 18 godina imao na ovom prvenstvu.

Godinu dana nakon toga, 2006., Grčku je predvodio do famozne pobjede nad Dream Teamom u polufinalu Svjetskog prvenstvu u Japanu. Iako je Grčka u finalu pregažena od Španjolske, ta će pobjeda ostati zapamćena. Svoju je bogatu internacionalnu karijeru završio nakon EuroBasketa 2015., a nema razloga zašto Dončić, osobito sad nakon povlačenja Dragića, ne bi ostvario jednako bogatu i značajnu karijeru za Zmajčeke.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com