Spiderman prekinuo finale filipinskog prvenstva

Na Filipinima je u tijeku finalna serija košarkaškog doigravanja između ‘San Miguela’ i ‘Magnolije’, a peta utakmica imala je šokantnu završnicu.

Malo više od tri minute prije kraja, pri rezultatu 84:78 za ‘Magnoliju’, u teren je upao – Spiderman! Naime, jedan gledatelj prerušen u kostim popularnog junaka iz crtića, uletio je na parket i pritom se zaletio ravno u najveću zvijezdu lige – June Mar Fajarda i ozlijedio mu čeljust, što možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=RKSP11MuL7Q.

Pritom je navijač sa sobom nosio poruku napisanu na kartonu, ali mu je ispala prilikom sudara s Fajardom. Nakon toga sudario se sa još jednim igračem i pao na parket, a u trećeg je udario kad je pokušao pobjeći.

Osiguranje utakmice ga je ipak uhvatilo i na silu mu skinulo masku, a da se nije proveo dobro najbolje pokazuje i ovaj snimak: https://www.youtube.com/watch?v=krVLRLSDEQA.

Izgrednik se nije želio identificirati pa su do njegovog identiteta pokušali doći proširivši mu fotografiju na društvenim mrežama. Navodno je riječ o 31-godišnjem Paolu G. Felizartu koji je na parket uletio kako bi digao svoj glas uoči izbora, zakazanih za 13. svibnja.

Na onom kartonu koji mu je ispao pisalo je: “glasujte za ljubav” i “budućnost je u našim rukama”. A što se samih izbora tiče, upućeniji ističu da je puno toga na kocki. Uključujući i smrtnu kaznu za kršenje zakona povezano s drogom, kao i promjene Ustava.

“Samo sam želio poslati poruku jer nas čekaju izbori. Samo želim da se svi volimo. Moja poruka je ljubav i nisam htio ozlijediti Fajarda. On se zabio u mene”, rekao je ‘Spiderman’ nakon uhićenja.

A ljubav na stranu, liga je već najavila da će ga tužiti!