Splićani otvaraju sezonu protiv Zrinjskog

Košarkaši Splita otvaraju sezonu domaćom utakmicom druge ABA lige protiv Zrinjskog iz Mostara. Hrvatski izbornik i trener KK Splita, Ivica Skelin, jako je zadovoljan s pojačanjima te je poručio kako se dovođenjem igrača ne zatvaraju mjesta mladim splitskim snagama. Naglasio je kako su pojačanja dovedena kako bi se potaknuo razvoj mladih igrača koji će imati jaču zdravu konkurenciju. To se prvenstveno misli na dovođenje Amerikanca Scotta koji je na pripremama pokazao da bi mogao biti jedan od vodećih igrača u nadolazećoj sezoni. Ovo bi prema trenerovim riječima trebao biti dodatni poticaj Kalajžiću i Filipoviću.

Mislim da su se Goran i Mate umorili od guranja jedan drugog. Nisu jedan drugome više izazov. Želja mi je bila da razbijem tu idilu. Zato sam doveo Scotta koji će ih prisiliti da rade neke stvari koji oni nisu mogli prisiliti jedan drugoga. Moja ideja je da ove sezone često igramo i s dva razigravača. Zbog većeg broja utakmica vrlo je riskantno ući u natjecanja sa samo dva razigravača.

Osvrnuo se Skelin i na mladog Zadranina, Maria Špaletu, za kojeg je poručio da je doveden kako bi pomogao Jukiću i Najevu te kako bi roster dobio na dubini zbog većeg broja utakmica ove godine.

Smatram da je Jukiću i Najevu potrebna pomoć. Očekuju nas putovanja, duga je sezona, bit će izostanaka. Njima dvojici će sigurno leđa patiti pa sam želio da tu dobijemo dodatnu širinu sa Špaletom. 

Skelin se osvrnuo na teške ozljede Filipovića i Rančića čiji će povratak još malo pričekati. Sezona je duga i ne žele se pogoršati stvari s uranjenim povratkom na teren.

Goran je jučer odradio prvi trening s momčadi nakon tri i pol mjeseca. Bio mu je jučer prvi kontakt u igri pet na pet, no ipak nije odradio trening do kraja. Zato ćemo ići iz dana u dan pa bi trebao biti već u sljedećim utakmicama u ekipi kada nas čeka dupli program s Cibonom i Rogaškom.

Druga ABA liga je novitet i trener ne želi požurivati s izjavama jer je većina ekipa velika nepoznanica Splićanima.

Mi nismo prošli godina imali običaj igrati utakmice s ekipama iz inozemstva, odnosno regije, zato se nadam da ćemo ih dobro upoznati kroz ovaj prvi dio. Primarni cilj nam je što veći broj utakmica, naročito teških i jakih utakmica, kako bi naši mladi igrači iz svega toga mogli izvući neku korist.

Momčad koju najbolje poznaju je sutrašnji protivnik Zrinjski s kojim često igraju prijateljske utakmice. Mateo Kedžo je imenovan novim kapetanom nakon umirovljenja Srđana Subotića. Iskusni krilni centar zadovoljan je mladim igračima za koje je istaknuo da su puno napredovali u odnosu na prošlu godinu. Pridodao je kako dobro poznaju mostarsku momčad.

Znamo dobro neke njihove igrače, ali opet je fokus na nama. Ako mi budemo pravi, agresivni sve je u našim rukama. 

Na press konferenciji je predstavljen i prvi broj novog klupskog glasila “Totalno žutilo”.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com