Split izgubio na rubu velikog preokreta

Split je odigrao i četvrto kolo ABA 2 lige i ostvario i drugi poraz u natjecanju. Sad je na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.


Druga ABA liga, 4. kolo, 1. studenog:

Tivat – Split 89:73 (27:9, 23:26, 19:22, 20:16)

Tivat: Đurišić 12, Vušović 2, Popović 24 (10 sk), Radonjić 5, Rondović 3, Grković, Radulović 9 (7 as), Vučurović 3, Sekulović 11, Bakić 5, Kaludjerović, Abramović 15.
Split:  Scott 12, Kalajžić 10, Filipović 27, Omrčen, Marić, Marčinković 14, Najev 2, Jukić 6, Kanaet, Vrgoč 2, Špaleta, Širko.


Split je očajno ušao u utakmicu i nakon 7:6 dopustio seriju od suludih 17:0, da bi Scott tricom koliko-toliko ublažio krajnji rezultat prve četvrtine. Ni šut ni obrana nisu išli “Žute”. U drugoj četvrtini hrvatska momčad nešto je i počela pogađati, ali s obranom su imali jednake probleme; dok su dopustili pet ubačaja za tri poena, očajno su riješavali situacije bliže košu. Posljedično, domaćini su na kraju prvog poluvremena imali učinak šuta za dva poena od čak 80 posto! Na veliki odmor otišlo se kod rezultata 50:35 i Splićani su tako već jednom nogom bili zakoračili u poraz.

U nastavku slijedi preporod Splita i inspirirani Filipović i Marčinković stapaju prednost domaćina. Potom Scott ubacuje za 54:51 i odvodi svoju momčad nadomak velikog preokreta. I kad je najviše zagustilo, večeras sjajni, Miloš Popović preuzima inicijativu i pomaže svojima uspostaviti novo rezultatsko odvajanje.

U posljednju dionicu ušlo se s rezultatom 69:57 i šanse za veliki preokret Splita su smanjene na minimum. Abramovič, Radulović i Đurišić postižu po tricu i održavaju dvoznamenkastu prednost, dok se “Žuti” ne snalaze najbolje u napadu i promašuju ključne šuteve. U tonu rezultatske izvjesnosti utakmica se privela kraju i Crnogorci zasluženo upisuju važnu pobjedu.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com