Tea Perić iz Splita u Vicenzu

Tea Perić (187-C-99) napustila je Split i karijeru će nastaviti u redovima talijanskog drugoligaša Velcofin InterLocks Vicenza.

U prošloj sezoni odigrala je 23 utakmice u prvenstvu Hrvatske te je prosječno ostvarivala učinak od 9.4 poena 6.2 skokova, 0,9 asistencija, 1.6 ukradenih lopti i 0.1 blokada po susretu.
Karijeru je započela u Zrinjskom iz Mostara, potom je bila članica Livna s kojim je sudjelovala na završnom turniru U-17 WABA lige i sarajevskog Play-Offa odakle je otišla u Split. Nastupajući za Play – Off osvojila je  titulu prvaka i Kup  BiH u sezoni 2016/17
Tea Perić ekskluzivno za naš portal iznjela je svoje prve dojmove o novom timu : “Tek sam 4 dana provela sa svojim novim timom i mogu reći da smo mlad tim koji će se morati iskazati u pretrčavanju ekipa,obrani te brzim i efikasnim napadima.Cure i ljudi u timu su me odlično primili te se ozbiljno pripremamo za utakmice koje nas čekaju.Ovim putem se želim zahvaliti curama,trenerima i ostalim u Splitu na odličnoj prošloj sezoni nakon koje sam se ozbiljno krenula pripremati za narednu i veselim se početku lige i novim izazovima.”
Bila je članica juniorske reprezentacije BiH s kojom je nastupila na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2017. godine. BiH je natjecanje okončala zauzevši 12 mjesto, a Tea je na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od   3.0 poena, 3.2 skokova i 0.3 asistencija po utakmici .