Umirovio se legendarni Brazilac

Legenda Brazila i Eurolige, Tiago Splitter, objavio je prekid igračke karijere u dobi od 33 godine. 211 centimetara visoki centar za reprezentaciju Brazila odigrao je čak četiri Svjetska prvenstva (2002., 2006., 2010. i 2014.), a nastupio je i na Olimpijskim igrama 2012. godine. Skoro dvije godine Splitter je muku mučio s ozljedama, odnosno s desnim kukom. Operirao se 2016. godine i nikako nije uspijevao na pravi način zaliječiti ozljedu kako bi mogao nastaviti s igranjem.

Zbog navedene operacije propustio je Olimpijske igre 2016. koje su održane u Brazilu, ali vratio se na NBA parkete i ubrzo zadobio probleme s listovima. Tada je odlučio da je vrijeme za kraj.

“Na parketu sam otkada znam za sebe. Razgovarao sam sa svojom obitelji, sa ženom i sa svima te sam odlučio da je došlo vrijeme da objesim košarkaške tenisice o klin. Želim ostati uključen u košarkaška zbivanja, ipak mi je košarka toliko toga donijela.”

Splitter je dobar dio svoje karijere proveo igrajući za Tau Ceramicu, današnju Baskoniju s kojom je 2008. i 2010. osvojio španjolsku ligu te je bio proglašavan za najkorisnijeg igrača finala. Osvojio je po tri španjolska kupa, četiri Superkupa, a također je biran u najbolju petorku Eurolige 2008. godine. S reprezentacijom Brazila je osvajao kontinentalni Kup, FibaAmericas, i to dva puta, 2005. i 2009. godine. Trag je ostavio i u NBA ligi gdje je sa Spursima došao do prstena 2014. godine.