Vrhunska partija Ante Tomića u pobjedi protiv Popovića

Barcelona za koju nastupa hrvatski centar Ante Tomić upisala je novu pobjedu nad Fuenlabradom, klubom za kojeg igra Marko Popović. Katalonci su slavili u gostima rezultatom 75:93 i tako matematički potvrdili svoje mjesto u doigravanju. S čak šest igrača s dvocifrenim brojem poena izabranici Svetislava Pešića nisu mogli izgubiti utakmicu. Igrač utakmice bio je Ante Tomić, a također je vrlo dobru partiju odigrao i Marko Popović.

Iako su na poluvremenu gubili s 41:40, vrhunskom trećom četvrtinom koju su dobili s 8:26, košarkaši Barcelone su na kraju riješili utakmicu u svoju korist te u konačnici upisali visoku pobjedu. Ante Tomić je s 20 poena i 10 skokova bio prvo ime susreta, a vrlo dobru podršku imao je od strane Koponena i Oriole (oba po 14 poena), odnosno Ribasa koji je ubacio 13. Dvocifreni su još bili Moerman i Heurtel s 11 ubačaja.

Fuenlabradu je predvodio Smits s 22 poena, a Marko Popović je postigao njih 17. Barcelona je zauzela drugo mjesto na tablici s omjerom 21-9, dok je Fuenlabrada pala na desetu poziciju s omjerom 15-15.

 

Pogledajte zakucavanje Ante Tomića(!).