Vrhunske partije Hezonje i Bendera

Još jedna odlična hrvatska večer u najjačoj ligi svijeta. Mario Hezonja i Dragan Bender odigrali su odlične utakmice, dok je Dario Šarić bio na tragu double-doublea. Jednu minutu dobio je i Ivica Zubac.

Orlando Magic našeg Maria Hezonje na domaćem je parketu poražen od Bucksa rezultatom 111:104, a Dubrovčanin je ubacio 23 poena i uhvatio tri skoka. Pri tom treba istaknuti da su Hezonji, koji nije prva napadačka opcija, lopte dolazile u zadnjim sekundama napada kada “hakleri” nisu znali što učiniti. A unatoč 32 poena Antetokounmpa Mario je odigrao dosta kvalitetnu obranu (dok ga je čuvao). Grk je ispucao 24 lopte. Dubrovački šuter je sjajno otvorio utakmicu te je pola prve dionice bio praktički jedini strijelac svoje momčadi. Na kraju je završio sa šutom 8/16 iz igre.

Dragan Bender odigrao je jednu od najboljih utakmica u seniorskoj karijeri. Naime,  u porazu od Denvera Čapljinac je upisao 23 poena, a tome je pridodao 8 skokova i 4 asistencije. Dodajmo da je ukrao jednu loptu te “zalijepio” dvije blokade, a iz igre je šutirao 9/15.

Šiši nije bio previše šuterski raspoložen u pobjedi 76ersa protiv Clippersa, ali je na kraju završio na all-around učinku od 10 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Šibenčanin je šutirao 4/12 iz igre.

Za kraj dodajmo da je Ivica Zubac zaigrao jednu minutu u pobjedi Lakersa kod Mavericksa.