Zabok bez problema protiv Alkara

U 16 kolu HT Premijer lige Zabok je dočekao Alkar. Momci iz Zaboka u zadnje vrijeme igraju jako dobro te su ušli u ovu utakmicu s velikom željom da nastave pozitivan niz. Domaćin je otpočetka diktirao susretom te je na kraju ostvario pobjedu.


HT Premijer liga, 2. ožujak

Zabok – Alkar 72:66 (23:13, 24:18, 10:16, 15:19)

(Marić 20(6sk), Kapusta 13 – Krajina 22, Booth 18)


Od samog početka domaća momčad je preuzela inicijativu nad susretom. Igrali su solidno u oba pravca. S druge strane gosti su pokušali držati korak s Zabokom, no imali su premalo raspoloženih igrača u prvom dijelu. Većinu njihovih poena postigli su Booth i Krajina. Ipak, ta dvojica nisu mogli sami smanjiti prednost protiv puno boljeg protivnika. Za Zabok je danas odlično igrao uvijek prisutni Marić koji je (iz)dominirao Alkarovu obranu te osigurao pristojnu prednost svojoj momčadi prije odlaska na odmor.

U drugom dijelu gosti su puno bolje počeli igrati. Booth i Krajina su nastavili tamo gdje su stali i u drugom poluvremenu, ali ovaj put uz veću podršku suigrača. Ipak, Alkar se prekasno probudio te je na kraju Zabok ostvario pobjedu nešto teže od očekivanog, iako su vodili cijelu utakmicu.

U sljedećem kolu Zabok dočekuje Cedevitu, a Alkar igra protiv Škrljeva.