Zabok namučio Cedevitu

Prvi polufinalni susret Kupa Krešimir Ćosić odigran je između Cedevite i Zaboka. Nakon vrlo napete i neizvjesne utakmice, pobjedu odnose Vitamini rezultatom 66:59 . Sutrašnje finale igrat će protiv boljeg iz susreta Zadar-Cibona.


Kup Krešimir Ćosić, polufinale, 16. veljače

Cedevita – Zabok 66:59 (12:17, 18:9, 18:17, 18:16) 

( Krušlin 19, Cherry 13, Stipanović 12 – Marić 17, Buljević 14, Vučić 10)


Na samom otvaranju utakmice, Zabok je nametnuo svoj ritam, koji je održao do kraja prve četvrtine. Nametnuti ritam ugrozio je i napad i obranu Cedevite, koja se do kraja četvrtine očigledno nije snašla na terenu. Na predah se odlazi s rezultatom 12:17 u korist Zaboka. Jakim presingom na početku druge četvrtine, Cedevita uspijeva napraviti seriju 11:0 i time se izvaditi iz egala. No, doza dobrog ritma iz prve četvrtine očuvan je i u drugoj, pa Zabok do kraja smanjuje zaostatak na minus četiri.

Nakon šest minuta treće četvrtine, tricom Krušlina, Cedevita se po prvi put na utakmici odvaja na deset poena razlike. Prednost se nije dugo zadržala, jer Zabok “uzvraća udarac”. Koševima Buljevića i Marića, smanjuju na minus šest. Do kraja četvrtine, prednost ipak ostaje kod “Vitamina”, 48:43. Egal utakmice nastavlja se i u posljednjih deset minuta. Na krilima Marića i Črnjevića, Zabok “lovi” minus četiri. Unatoč sjajnom izdanju ekipe Zaboka, pobjeda odlazi na stranu Cedevite.