Zadar i sljedeće sezone u ABA ligi

Zadar ostaje u ABA ligi. U trećoj utakmici doigravanja za ostanak ispravio je ono što je umalo uništio očajnim nastupom u prvom susretu. U prvoj utakmici u Zadru upisao je poraz i to je gubio s ogromnom razlikom, ali u Skoplju je uspio izvući pobjedu i poravnati na 1-1.

U treću utakmicu i jedni i drugi ušli su svjesni kako nema povratka i prava na popravak, a bolje su se snašli Zadrani. Imali su puno bolji ulazak u utakmicu, Luka Žorić igrao je svoju daleko najbolju utakmicu u dresu Zadra i domaćin je brzo preuzeo kontrolu.

Serija Zadra u završnici prve četvrtine dovela je domaćina na dvoznamenkastu razliku i do kraja prvog poluvremena domaćin nije dopustio Makedoncima da se potpuno vrate u utakmicu.

U trećoj dionici Zadrani su odigrali nešto lošije i MZT je uspio posve uhvatiti priključak i smanjiti na 63:62 svega 25 sekundi prije kraja četvrtine. Ipak tricom Petra Marića osam sekundi prije kraja četvrtine Zadrani su u zadnju dionicu ušli s vodstvom 66:62.

Na polovici zadnje dionice MZT je prvi put nakon prve četvrtine uspio doći do poravnanja. Serijom 6:0 koju je zaključio Ive Ivanov gosti su poravnali na 68:68, ali Zadar ubrzo radi ključnu seriju 8:0 s kojom je u potpunosti prelomio utakmicu.

Trica Simonovskog dovela je MZT na 78:73, ali na drugoj strani važan skok u napadu uhvatio je Dašić i položio za plus sedam te do kraja susreta nije bilo neke neizvjesnosti.

Luka Žorić bio je prvo ime susreta s 29 poena i deset skokova, a Luka Božić dodao je 17 poena i pet asistencija. Kod poraženih po 22 poena upisali su Lester Medford (pet asistencija) i Ive Ivanov (11 skokova). Izostanak Andrije Bojić pokazao se kao prevelik hendikep za MZT.