Zadar: Neizvjesno s Ramljakom, ABA liga ipak izvjesna

Dvije su nove vijesti vezane za Košarkaški klub Zadar prisutne danas, jedna vezana za prošlogodišnje startno krilo, dok je druga bitna u smislu dogovora o budućem sudjelovanju u regionalnom natjecanju.

Nepojavljivanje Marka Ramljaka na početku priprema KK Zadra izazvao je brojna pitanja u gradu košarke u ionako teškoj situaciji. Sam nedolazak je još čudniji s obzirom da su i u klubu, ali i navijači smatrali kako će ovaj mladi reprezentativac biti prva opcija na krilnoj poziciji.

Čini se kako Marko samo mora doći u Zadar potpisati ugovor, no očito je negdje zapelo. Kako on sam kaže u intervjuu za Zadarski list, čeka isplatu dugovanja iz prošle sezone, koje čini jedna mjesečna plaća, no za potpuno čistu sliku te situacije morat ćemo pričekati još koji dan.

Na pitanje o drugim ponudama te mogućem odlasku iz Zadra Ramljak odgovara : „Doista ne znam što će biti. Kući sam, treniram i čekam. Znam da je klub u teškoj situaciji, ali mislim da ne tražim puno. Nekih ponuda ima, ali kako sam se dogovorio sa Zadrom, čekam da se to riješi. Iskreno, već mi je dosadilo čekanje, nadam se da ću što prije znati na čemu sam.”

Zaključio je tom izjavom svoj osvrt igrač koji je u Zadar došao prije tri godine, a prošle sezone pokazao znatan napredak u svojoj igri.

Dodatna vijest vezana za Zadar jest ona o statusu kluba kao ABA ligaša. Iako je nedavno od strane više medija, pa tako i Crošarke, preneseno da je Roman Lisac, generalni menadžer Sidra, tvrtke koja je vlasnik ABA lige, izjavio kako Zadru prijeti izbacivanje iz tog regionalnog natjecanja, čini se kako je istina ipak malo drugačija.

Kako ističu g. Branko Skroče, sportski direktor Zadra, i navedeni g. Lisac, u najnovijim izjavama za Slobodnu Dalmaciju, postojanje duga je neupitno, no dinamika otplate istog usuglašena je među klubom i nadležnima u ABA ligi. Velik dio duga je zatvoren, a među klubom i tvrtkom ABA Sidro d.o.o. oduvijek je postojala dobra suradnja koja uvelike doprinosi rješavanju postojećih obveza.