Zadar senzacionalno pao u Sinju!

Danijel Jusup upozoravao je kako s maksimalnom ozbiljnošću njegovi igrači moraju pristupiti utakmici u Sinju, nedavni dvoboj u Kupu bio je opasno upozorenje, ali čini se ipak uzaludno. U sklopu 17. kola HT Premijer lige Alkar je ugostio Zadar u dvorani ‘Ivica Glavan-Ićo’ pred 1000 gledatelja i senzacionalno slavio rezultatom 93:84.

Ušao je Zadar maksimalno ozbiljno u ovaj okršaj, na kraju prve četvrtine otišla je Jupina družina na dvocifrenu prednost i izgledalo je kako će to biti još jedan rutinski odrađen posao. Međutim, Alkar je serijom 10:0 vratio rezultatsku neizvjesnost i natjerao zadarsku klupu na timeout. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 38:40.

Furioznim ulaskom u drugi dio susreta, Alkari prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do posljednjeg sučevog zvižduka. Na kraju je semafor pokazivao 93:84, a najbolji pojedinac bio je Ivan Kučan s 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Njemu je ruku pružio Gabriel Marić koje je ubacio 17 poena uz 7skokova za veliko slavlje razdragane publike. Kod Zadra je bolji od ostalih bio Mavra (20 poena).

Milačićevim momcima bila je ovo osma pobjeda, kojom sada drže sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, dok je Zadar i dalje vodeći s omjerom 15:2, ali iznad Jusupove glave ostaju brojni upitnici nakon gostovanja u Sinju.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com