Zvezda razbila Mornar

Počeo je playoff ABA lige. Prva utakmica je odigrana u Beogradu između Zvezde i Mornara. Svi su znali da je domaća momčad u ovom susretu veliki favorit, ali nitko nije mogao očekivati ovoliko dominantnu predstavu branitelja naslova ABA lige. Tijekom cijele utakmice Crvena zvezda je vodila te je na kraju uvjerljivo pobijedila s rezultatom 91:63


1. utakmica ABA liga playoff, 18. ožujak

Crvena zvezda – Mornar 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14)

(Feldeine 23, Bjelica 17 – Needham 16, Pavić 12)


Obje momčadi su u susret ušli nervozno. Promašivali su puno šuteva te su radili neke nepotrebne prekršaje. No, ipak je u tome bio izraženiji Mornar koji nije nikako uspio iskoristiti sporiji ulazak Zvezde u utakmicu. Pogotovo se treba spomenuti Dereka Needhama koji je zalutao na utakmicu u prvo dijelu te je unio dosta nervoze svojoj momčadi. Suša domaćina nije dugo trajala, čim je ušao Feldeine igrači Zvezde su naštimali ruke te su počeli rešetati koš protivnika. Trice su redom zabijali Rochestie, Feldeine i Bjelica te je Srpski prvak došao do velike prednosti. Pokušao je trener gostujuće momčadi nešto napraviti mijenjanjem taktike, obrane i zamjenom igrača, ali što god da je napravio Zvezda je odlično reagirala te je ostavila Mornar na samo osam poena u drugoj četvrtini.

U drugi dio je gostujuća momčad ušla puno rastrčanija i s puno boljom preciznosti. Probudio se napokon i Needham koji uspio malo smanjiti prednost domaćina. No, to je bilo sve što učinili. Ubrzo su se igrači Zvezde pribrali i u bržem ritmu nastavili su mljeti protivnika. Na kraju je Zvezda očekivano pobijedila, ali nas je sve iznenadilo koliko je dominantna bila.