#234 Crošarkaški kviz: Rapsodija košarkaških pitanja | Crosarka.com #234

Crošarkaški kviz: Rapsodija košarkaških pitanja

Sinoć je održan drugi po redu Crošarkaški kviz. Po prvi put kviz je stigao u tri grada. U Zagrebu su košarkaški znalci mogli po drugi put dokazati svoje znanje o najdražem sportu, a po prvi put stigli smo u Zadar i Karlovac. Kviz je na sve tri lokacije započeo u isto vrijeme, a ukupno je sudjelovalo 38 ekipa. Igrači su, u moru pitanja, trebali odgonetnuti od koga i kad je Jordan izgubio posljednju play-off seriju, koji je to prvi gluhonijemi igrač u Euroligi, gdje igraju dvojica mlađe braće Ball. Bilo je i zagonetki, šifri, slika…

Zadar je privukao najviše pozornosti. I ovom prilikom dokazano je koji je to grad košarke. Totalna ludnica, čak 22 ekipe smjestile su se u CB Nita. Budući da je bilo previše natjecatelja, teško je bilo pratiti sve ekipe. Iz toga su Bradonje prvo proglašene pobjednicima, a onda se ispostavilo kako nisu poštivali pravila, pa su „Putanki“ s 49 bodova zauzeli tron. „Gamba Osaka“ ostala je kratka za pola boda, a treće mjesto podijelile su dvije momčadi zanimljivih imena – „Franko Baresi“ i „Meeksova trica“. Voditelj CB Nite nagradio je pobjednike bocom Johnnie Walkera.

U Karlovac, odnosno CB Ziggy stiglo je osam ekipa. „Željezo i kuje dok su vruće“ bili su na prvom mjestu prije posljednje kruga, ali tamo su zakazali. Očito nisu dobri kockari. Mogu se zadovoljiti drugim mjestom, kojeg su podijelili s ekipom „Možda možda“. Te dvije ekipe nagrađene su turom pića. Posljednji krug bio je više nego dobar za ekipu „Lavići“, koji su u konačnici, s 31 bodom, zauzeli prvo mjesto, a nagrađeni su s velikim količinama alkohola. Treba spomenuti kako su sudjelovale i ekipe vrlo simpatičnih imena poput „Seks, droga, Bodiroga“ te „4 pištolja Gilberta Arenasa“.

U Zagrebu se prijavilo 11 ekipa, no na kviz ih je stiglo samo osam. Bilo je tu dosta poznatih kvizaških lica, bar što se sportske scene tiče. Zanimljiva završnica donijela je prvu titulu za ekipu možda i najkreativnijeg imena – „Brk Ilije Matijevića.“ Radi se o ekipi koja je pod imenom „4×100 mješovito“ zauzela drugo mjesto na prvom izdanju kvizu. Sad su promijenili ime, pojačali se novinarom Indexa Sašom Čobanovom, skupili 46,5 bodova te osvojili bocu Jagermeistera. Najveća konkurencija bili su im „Sinjski Maligani“. Ovaj put su igrali s tri igrača, a posljednji krug koštao ih je ne samo pobjede, već i nagrade. U završnici su ih „preskočili“ mladići iz JDK-a s 46 boda, koji su branili zadarske boje. Njima su pripale četiri ulaznice za utakmicu ABA lige između Cibone i MZT-a. Treba spomenuti kako su vrlo dobre rezultate imali i dvojac iz „Spodoba“ te uvijek neugodna ekipa „KKL“, koja je ovog puta igrala bez poznatog zagrebačkog španera, Gorana Perkovića.

Zagrebački kviz sa strane je gledao i popularni Mazalo iz Smogovaca, odnosno gospodin Šaban. Novi kviz bit će vjerojatno za dva tjedna. Za sve informacije pratite portal Crošarku te FB stranicu Košarkaške Ikone.