Crvena Zvezda se izvukla u drugoj utakmici finala

U drugoj utakmici finalne serije ABA lige u beogradskom Pioniru su se susreli Crvena Zvezda i Budućnost iz Podgorice. Nakon što je jučer slavila Budućnost, domaća ekipa izjednačila je na 1-1 u seriji pobjedom 69:59.


ABA liga, finale, 10. ožujka (2. utakmica)

Crvena Zvezda – Budućnost 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11)

(Omić 15 / Gordić 22)

Finalna serija izjednačena 1-1


Jučerašnja je utakmica vidno ostavila traga na igračima te nismo vidjeli jednako kvalitetnu košarku na samom početku. Crvena Zvezda nešto je bolje otvorila utakmicu, te odlučna da vrati finalnu seriju u egal, vodila kroz cijelu prvu četvrtinu. Ipak, Budućnost nije potonula te se na poluvremenu potpuno vratila u igru. Na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom 31:31.

Budućnost je fantastično otvorila treću četvrtinu serijom 8-0. Podgoričani su djelovali kao odlučna ekipa koja zna svoj cilj, dok se u obje utakmice vidjelo da u redovima euroligaša Zvezde nešto ne štima. Ipak, domaćini nakon par minuta loše igre vraćaju utakmicu u egal, a na početku posljednje dionice i prelaze u vodstvo. Budućnost je u posljednjih deset minuta u napadačkom dijelu ostala samo na učinku Nemanje Gordića, što nije bilo dovoljno za konačnu pobjedu i veliku prednost u pohodu na titulu i nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Sljedeća, treća utakmica finala igra se u Morači u petak od 20 sati. Prvak će postati ekipa koja prije dođe do treće pobjede u seriji.