Čudesne brojke Borne Kapuste!

Borna Kapusta na zadnja tri dvoboja u kupu:

Četvrtfinale protiv Zadra – 15 poena, 4 skoka, 8 asistencija, 5-8 FG, 3-4 3PT, +/- (21)

Polufinale protiv Šibenke – 17 poena, 5 skokova, 5 asistencija, 4-6 FG, 4-4 3PT, +/- (22)

Finale protiv Cedevite Junior – 27 poena, 6 skokova, 8 asistencija, 8-10 FG, 4-6 3PT, +/- (32)

U prosjeku
🎯 19.6 poena
🎯 5 skokova
🎯 7 asistencija
🎯 17-24 šut iz igre, 70% (!)
🎯 11-14 trice, 78% (!)
🎯 +/- ekipe s njim u igri je +75 poena u 3 utakmice (!)

🤯🤯🤯

Ima tjelesni limit, nema najfluidniji šut, nije najbrži, porozan je u obrani, ima finacijski pritisak zbog neisplate plaća, ali je unatoč svemu tome najbolji playmaker kojeg Hrvatska ima.

Za Sportske novosti je u intervjuu nakon kupa na pitanje o kašnjenju plaća u Ciboni rekao sljedeće – “Je, to je najveći problem. Uz svo poštovanje klubova u kojima sam do sada igrao, dakle u Križevcima, Zaboku i Gorici, ja tamo nisam igrao za veliki novac. Nisam zaradio za neki komotni život. I kad ne primiš plaću tri, četiri mjeseca, onda se tu nakupi, jer treba plaćati stan, režije, treba živjeti od nečega. Doduše, kad dođe trening, kad dođu utakmice, ja to uspijevam sve staviti po strani, pa to na svu sreću ne utječe na moju igru.”

Na pitanje o tome pomažu li Kapusti roditelji – “Pa pomažu tu i tamo, ali trenutačno ne toliko, jer želim biti samostalan. Živim s djevojkom, zajedno smo deset godina, pa si međusobno pomažemo, nešto otprilike kao studentski život, ha ha…”

Kapusta ima 26 godina i upornošću i vizijom Josipa Sesara koji s njim radi zadnjih 5, 6 godina i svojim talentom i radom konačno počinje dobivati status koji već odavno zaslužuje. Već je i odbio par ponuda od drugih klubova, jer kako kaže, želi ostati što duže u Ciboni. Sada je na okupljanju s reprezentacijom i lijepo je vidjeti kako se tom dečku sada sve polako vraća u karijeri.

Related Articles