Dalmatinski derbi na Gripama

Danas od 17 sati Split na Gripama dočekuje Šibenik. Split je razbuđen u drugom dijelu sezonu, očigledno da im je trebalo vremena da se naviknu na ritam igranja dvije utakmice tjedno. S druge pak strane, Šibenčani su jedno od iznenađenja prvenstva. Dalmatinski derbiji su uvijek zanimljivi, a posebice onaj prošlogodišnji kada je Šibenčanin Širko postao heroj Gripa.

Mi smo Širku čini se posebna inspiracija – u polušaljivom će tonu Miro Jurić, pomoćni trener GKK Šibenika.

Taj mi je poraz jako teško pao, zbog svega, zbog vrijeđanja s tribina, neprijateljske atmosfere. Ali, ne vjerujem da se takva utakmica može ponoviti. Sada smo, mislim, puno pametniji, drugačije bismo odigrali završnicu. –

Dodaje kako mu je drago da su razuvjerili one koji su im predviđali borbu za ostanak.

Upravo je naša prva ovosezonska utakmica protiv Splita na Baldekinu pokazala koliko vrijedimo. Mi sami znali smo koliko možemo, ali to smo tada pokazali i drugima. Dobro igramo, respektiramo sve, ali nikoga se ne bojimo. U maloj dvorani Gripe uvijek je gušt igrati, tamo je neka posebna atmosfera. Ono što je sigurno jest da će domaćin ući agresivno u susret, maksimalno motiviran da nam se revanšira za poraz u Šibeniku. Na nama je da odgovorimo na tu njihovu agresiju, da se ne povučemo. Ako se budemo držali onog što smo radili na treningu imamo dobre izglede za pobjedu – kaže Jurić.

Osim Širka, najveća opasnost prijetit će od bivšeg Jollyjevca Scotta, prvog strijelca i asistenta žutih.

Nisu samo njih dvojica opasni. Tu su Filipović, Kalajdžić, Marčinković, Kedžo, Jukić. Dakle jaki su kao kolektiv i kao kolektiv moramo odgovoriti – zaključio je Miro Jurić.

U puno svjetlu napokon bi se trebao pokazati Tomislav Gabrić. On je od dolaska u narančasto jato zbog ozljede odigrao tek par minuta.

 Zdrav sam i spreman. Hvala dragom Bogu svi smo zdravi, a to je najvažnije. Što se tiče sutrašnjeg dvoboja, svjesni smo da nas čeka teško gostovanje, jedan motivirani protivnik. Ali, spremili smo se dobro za tu utakmicu, zaista smo naporno trenirali i idemo u Split dati 110 posto– kaže Gabrić.