Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Damir Tvrdić novi sportski direktor Splita

  Predsjednik Mislav Lović i sportski direktor Damir Tvrdić predstavljeni su danas na Gripama. Naslijedivši Iliju Naletilića i Nikolu Vujčića, na njima je da nastave proces preoblikovanja i stabiliziraju klub.

  “Prvi posao je snimiti kompletno stanje u klubu i završiti proces preoblikovanja. Očekujem da ćemo kroz 2, 3 godine stabilizirati klub i da ćemo krenuti zdraviji u budućnost. Imamo obećanje da će Nadzorni odbor i grad kao vlasnik pomoći, da će se stvoriti grupa ljudi koji će kao i prethodnici uz veliku ljubav prema klubu u ovoj teškoj financijskoj situaciji stabilizirati klub i vratiti ga na stare staze slave”, izjavio je poduzetnik koji je i sam igrao košarku u omladinskim kategorijama, Mislav Lović.

  Blokada računa i dalje je najveći problem Žutih i dok se čeka otvaranje novoga s naznakom športskog dioničkog društva, Lović je obavio prve razgovore s igračima i uputio ih u situaciju.

  “Igrači su pitali kakva je situacija u vezi njihovih dugovanja, jedino što sam im mogao obećati je da će prva stvar nakon što se račun odblokira bili plaćanje dijela zaostalih plaća njima i radnoj zajednici.”

  Pitanja o momčadi i trenerskoj situaciji prepuštena su novom sportskom direktoru, koji je već nekoliko godina blizak događanjima u klubu.

  “Bio sam blizu, no nisam bio direktno uključen u rad kluba, tako da se i ja pomalo upoznajem s nekim stvarima. Za mene je ovo velika čast i obaveza na koju sam ponosan i vjerujem da ću je dobro izvršavati. Nisam puno razmišljao, ovo je preveliki klub, najveći na ovim prostorima i to ima svoju težinu. Svaki put kad uđem u ovu prostoriju i vidim ovu povijest u vitrinama prođu me trnci. Volio bih da isto osjete i igrači i treneri koji rade ovdje.”

  Iako je vrijeme za slaganje momčadi za narednu sezonu počelo u Splitu vlada malo drugačija situacija.

  “Tu sam tek par dana i bilo bi neozbiljno krenuti u bilo kakve razgovore prema igračima i trenerima dok druge stvari u vezi kluba nisu riješene. Već kasnimo u slaganju momčadi, ali tako je kako je.”

  Vizija ekipe ne razlikuje se mnogo od prethodnika, oslanjanje na domaće igrače i omladinski pogon njegova su želja, ali i praktički jedina solucija.

  “Posvetit ćemo se omladinskom pogonu i stvaranju igrača. Prošao sam sve selekcije ovog kluba i uvijek kad smo bili u teškoj situaciji spašavao nas je taj put. U mojoj zadnjoj sezoni na Gripama 11 od 12 igrača prve momčadi poteklo je iz našeg kluba. Uvijek ćemo najprije gledati naše dvorište”, izjavio je Tvrdić i dodao kako je s HKS-om dogovorena odgoda uplate kotizacije do jeseni.

  zadnje objave