Subota, 24 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Dan košarke u Sigetu: “Siget Open by Domograd”

  Nakon što su prošlog ljeta pokrenuli inicijativu za uređenja zapuštenog sportskog igrališta s dva košarkaška terena u novozagrebačkom naselju Siget, a čije je uređenje završeno krajem listopada prošle godine, ekipa bivših košarkaša iz naselja, okupljena u udruzi Siget Sport, ovoga puta pojačani s mladim košarkaškim snagama iz MKK Novi Zagreb , prije mjesec dana krenula je u organizaciju Dana košarke koji će se, budu li to epidemiološke prilike dozvolile, održati 12. lipnja. Zamišljeno je da događanje traje cijeli dan, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, a sve bi „kulminiralo“ after partyjem u obližnjem caffeu Vibra.

  - Advertisement -

  U prijepodnevnim satima na igralištu u Sigetu, svoje utakmice na dva koša igrat će U12 uzrasti zagrebačkih muških (MKK Novi Zagreb, Cedevita, Cibona…) i ženskih (Zagreb, Medveščak, Folka Borovje…) košarkaških klubova. Nakon klinaca na igralište izlaze seniori u sklopu 3 na 3 turnira po FIBA-pravilima. Uz igranje bit će organizirana natjecanja u izvođenje zadanih košarkaških elemenata kao i natjecanje u šutu za tri poena. S obzirom da je odaziv firmi koje svoje poslovne prostore imaju u Sigetu, kao i vlasnika firmi koji stanuju u naselju bio, i još uvijek je, izuzetan, već uplaćena sponzorstva kao i ona koja će tek biti uplaćena, garantiraju visok nagradni fond.

  Misao vodilja organizatora Dana košarke u Sigetu – Siget Open by Domograd je vratiti djecu, ali i one starije, tamo gdje se nekad košarka igrala od jutra do mraka, na vanjske, betonske, terene. Jer, jedino ponovnim masovnim bavljenjem košarkom, uključujući onu rekreativnu, možemo se vratiti tamo gdje smo nekad bili, u vrh europske košarke.

   

  Generalni sponzor Dana košarke u Sigetu je građevinska firma Domograd d.o.o. s direktorom g. Lukom Kaićem na čelu, koja je sagradila najveći dio zgrada u južnom dijelu Sigeta, a koje se nalaze u neposrednoj blizini košarkaških igrališta na kojima će se održati ovo hvalevrijedno košarkaško događanje. Uz Domograd valja spomenuti i ostale sponzore koju su se do sada uključili u ovu akciju, super market Annona, Makella d.o.o., PBZ card, Auto klub Siget, Parionica j.d.o.o., GavroProm d.o.o., Biska d.o.o.,  Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad i Udruga građana Siget.

  Naš portal, jedan od medijskih pokrovitelja Dana košarke, nastavit će pratiti i izvještavati o predstojećim aktivnosti organizatora.

  Na fotografiji je Anja Žeželj koja će pjevati na after partyu turnira.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE