Danijel Jusup:”U Širokom je bila ludnica, a Cedeviti je falio Traša Božanić”

Array

Danijel Jusup, zadarski košarkaški stručnjak, osvojio je naslov prvaka Bosne i Hercegovine s košarkašima Širokog, nakon što je u finalu nakon pet utakmica slavio protiv momčadi sarajevskih Sparsa. Ovaj 58-godišnji bivši trener Zadra i Zagreba, u razgovoru za Sportske novosti progovorio je o osvojenom naslov, odlasku Cedevite iz Hrvatske i drugim aktualnim temama, u nastavku vam donosimo dio razgovora…

Kako ste uopće došli do Širokog?

-“Lani u travnju, pred kraj sezone sam stigao, jer sam nakon Zagreba trebao pauzu. Onih nekoliko godina u Trnskom jako me iscrpilo. A onda su zvali iz Širokog, zadnjih mjesec dana Lige za prvaka, da pokušamo nešto napraviti. Nisam se dvoumio uopće, već drugi dan popodne bio sam na treningu.

Doveli ste neke igrače?

-“Gorana Filipovića iz Splita. Oduvijek mi se sviđao, dok sam još bio u Zagrebu, ima neku nevjerojatnu mentalnu čvrstinu. On je tu njima legao k’o “kec na desetku”. Uz njega uspio sam nagovoriti Filipa Kraljevića, koji je ispao iz rostera Cibone, da dođe. Amerikanca smo uzeli tek u ožujku, imali smo sreću, dobar je šuter i obrambeni igrač.”

Široki je poludio za košarkom kao nekad.

-“Očekivali su svi da ćemo pasti, a mi smo baš u finalu bili najbolji. Bila je ludnica u Širokom, k’o nekad u Jazinama. Puna dvorana, a mnogi su ostali bez karata.”

Ostajete li tamo i dogodine?

-“Hoću, odlična atmosfera, odlična su momčad. Znate ono, kad nađeš nešto za što si mislio da je davno izgubljeno.

Kako komentirate odlazak Cedevite iz Hrvatske?

-“Ljudi imaju svoj kapital i imaju ga pravo prebaciti gdje žele, pravno gledajući. Ali isto tako, pravno gledajući, ne mogu više igrati A 1 ligu. Svakako je šteta za hrvatsku košarku. Nisu bili prihvaćeni u Zagrebu, ne znam zašto i odlučili su otići. I nije krivnja samo na jednoj strani, ima tu svega, i jala same sredine, ali i oni su možda druge gledali svisoka. Da su u Cedeviti imali jednog Trašu Božanića, kao što ga je imao Zagreb za direktora, bilo bi tu igrača. Netko tko će nanjušiti igrača kada ga nitko drugi ne prepoznaje.”

Related Articles