Danijel Lutz: Zadar najgori mogući protivnik

Array

Cibona je prije velikog derbija sa Zadrom u velikim problemima. Momčad muči odlazak igrača, stalno mijenjanje rostera i struke, a Vukove niti ozljede baš nisu zaobišle.

Utakmica Zadra i Cibone veoma je važna za oba suparnika a onaj tko dođe do pobjede barem će na neko vrijeme imati mir u kući.

Trener Danijel Lutz očekuje veliku borbu svojih igrača, a prije utakmice je izjavio:

“Porazom od Krke nam je svaka utakmica postala izuzetno bitna. Trebamo tražiti pobjede koje znače bijeg s dna tablice. Ako kažem da je Zadar u ovom trenutku najgori mogući odabir za nas, govorim istinu, ali i oni su u istoj poziciji kao i mi. Ne odlazimo tamo s mislima o porazu. Idemo odigrati fajtersku utakmicu i napraviti sve da dobijemo. Igramo jednu utakmicu tjedno i zbog toga nema mjesta ni za kakvu rezervu. Kada se vidi naš položaj na ljestvici, nemamo nikakvu ispriku da ne ostavimo srce na parketu.”

Iako je i Zadar u istoj situaciji kao i Cibona, sa samo 6 pobjeda i 11 poraza, Danijel Lutz ipak je birao riječi o domaćinu za kojeg je rekao:

“Mogu igrati s tri visoka, nekada znaju koristiti Travisa i Krasića na poziciji trojke. Travis kao njihov primarni scorer i čovjek koji uzima jako puno šuteva se s određenom visinom ponaša kao vanjski igrač, igra licem košu. Izuzetno je bitno pokvariti njegov postotak šuta. Svi ostali u Zadru prihvaćaju Travisove promašene šuteve kao dodavanja, frenetično idu na skok u napadu. Trebat ćemo kontrolirati skok u obrani jer time samima sebi dajemo šansu u utakmici.”

Nakon dosta igračkih promjena i odlaska Parkera i Zubčića Cibona će sigurno imati dosta problema sa širinom u igri i nedostatkom igračkog kadra. Zbog tog problema u ekipu su pozvani i juniori Arapović i Mazalin, a da li će dobiti određenu minutažu ostaje da vidimo. S obzirom na kratak roster ova dva nadarena mlada igrača mogli bi naći svoje mjesto na parketu Višnjika.

Related Articles