Dario Šarić na ledu kod Ivkovića

Array

Dario Šarić, MVP ABA lige i 12. pick NBA drafta, nalazi se u teškoj situaciji u Efesu. U turskom euroligašu očekivao je jednu od vodećih uloga, a već drugu utakmicu za redom trener Dušan Ivković ostavlja ga izvan dozvoljene kvote stranaca. U prvom trenutku svi su pomislili na ozljedu, malo tko je očekivao ovaj razlog neigranja naše košarkaške zvijezde.

Prema pravilima, u Turskoj košarkaškoj ligi u momčadi može biti najviše šest stranaca, a Ivković je do sada Draperu, Janningu, Perperoglouu, Krstiću, Bjelici i Lasmeu davao prednost u odnosu na našeg reprezentativca. U nedjelju je Efes izgubio 65:63 na vrućem gostovanju kod Gaziantepa Jure Zdovca. U toj utakmici zapaženu ulogu je odigrao Tomislav Ružić postigavši šest koševa uz sedam skokova.

Ovo nije dobro! Ne znam što će biti, nismo čarobnjaci. Ali zašto ga dvije utakmice nije skinuo, ja stvarno ne znam. Nije ozlijeđen, nije mu ništa, istina je da Dario nije u vrhunskoj formi, ali samo zbog toga mu ne dat ni na klupu, to mi je misterij. Dario isto ne zna što bi rekao, nitko mu ništa ne govori, sam je tamo dole kao onaj zadnji neki čarobnjak na nebu – rekao je za sportski.net Darijev otac Predrag Šarić.

On je došao dole igrat, nije on došao dole bit sedmi stranac i igrat svaku sedmu utakmicu. Došao je pun elana. Može on koju utakmicu podbaciti, mora se sve to posložit u igri, ni ja ne kažem da je ovo dosad bilo dobro ili loše, ali ne možeš da ga ni ne skineš. Dakle, on je dvije utakmice bio sedmi stranac, nije bio ni na klupi, on sidi tamo dole ispod nadstrešnice i gleda u nebo. Nije dobro. Nije dobro. Dario je nezadovoljan, nije mu ništa jasno i ovo je za njega veliki šok.

U četvrtak Efes igra utakmicu Eurolige protiv Unics Kazana, sa zanimanjem ćemo pratiti Darijev učinak. Ako ga bude.

Related Articles