Dario Šarić: Osmina finala je najvažniji ispit ove generacije

Hrvatski reprezentativci imali su danas ručak s Podravkom, pokroviteljem Hrvatskog košarkaškog saveza. Igrači su bili dobro raspoloženi, a vremena za kratki komentar imao je Darijo Šarić.

Opuštena atmosfera na ručku bila je sjajna prilika za upitati Darija kakva je situacija jer se njegova igra rapidno diže iz utakmice u utakmicu.

Očigledno je da imamo te tri pobjede kao ekipa. Svoj osobni udio ću sam ocijeniti, ali najvažnije je da ekipa igra dobro, a to smo i pokazali jučer, bez obzira na poraz protiv Španjolaca. Takva je košarka. Zadnji put u Riju lopta je nama išla na ruku, ovaj put je njima. Pokazali smo da opet možemo igrati s najjačima i eto, nadam se da ćemo se opet sresti s njima, a to znači u finalu- kazao je Šarić i nasmijao se.

No nakon toga se uozbiljio i nastavio.

Ali opet, idemo utakmicu po utakmicu, dan za danom. Prva je Češka, a onda ona utakmica koju smo spominjali od prvog dana – 10. rujna. Ta osmina finala će biti naš najvažniji ispit ove generacije koja je s izbornikom Petrovićem.

Što se tiče sutrašnje utakmice s Češkom, Šarić je prokomentirao sljedeće:

„Mislim da bi to izbornik mogao bolje objasniti. Rekao je da će raspodijeliti minutažu na sve da se nitko previše ne umori, a da svi osjete draž turnira. Ali ono najvažnije je 10. rujna i osmina finala.“

Potencijalni protivnici Hrvatske u skupini s kojom se križamo u Istanbulu su ili Turska ili Rusija.

Bit će teško kako god. Vjerojatno se očekuju pune dvorane, nisam pogledao nijednu utakmicu, samo highlightse i vidim da su dvorane pune. Bit će težak ispit da bi došli do nekakvog željenog cilja. Što se tiče Rusije, zna se, odnosno očekuje se od Shveda da će uzeti dosta lopti, tu je i Mozgov koji će sigurno biti motiviran, koji je ujedno povratnik u reprezentaciju. Ni jedan ni drugi protivnik neće biti lagan, ali ako ćemo gledati kvalitetom tko je možda mrvicu slabiji, to je Turska. Teško je reći koga bih stvarno želio – dodao je Šarić za kraj.