Dario Šarić se priključio treninzima Splita

Array

Jedan od najtalentiraniji mladih hrvatskih košarkaša, Dario Šarić, odlučio je posljednju sezonu prije odlaska u Bilbao odigrati za košarkaški klub Split.

Najbolji junior Europe nedavno se priključio treninzima žutih, no još uvijek ostaje pitanje hoće li zaigrati pred splitskom publikom. Kao što smo već spominjali, KK Split je u dugovima od 14 milijuna kuna neplaćenog poreza, zbog čega ima zabranu registriranja novih igrača. Nijedan igrač u klubu trenutno ne prima plaću i svi čekaju da arbitražni proces završi.

No, splitski dugovi nisu jedini problem u vezi Šarićevog igranja na Gripama. Naime, košarkaški klub Zagreb još uvijek mu nije dao ispisnicu, iako je Šarić ovog ljeta potpisao predugovor s Bilbaom. Zagreb je tražio odštetu od milijun eura, a Španjolci odbijaju platiti, tako da je sada cijeli slučaj na arbitraži FIBA-e. Sa španjolskim klubom Šarić se dogovorio da će, prije nego što im se pridruži, još jednu sezonu odigrati na posudbi u Hrvatskoj. Budući da Cibona i Cedevita nisu pokazivali interes, u prvi plan došao je Split.

Dakle, situacija je i više nego komplicirana, a izgleda da će takva i ostati još neko vrijeme. U međuvremenu, Dario Šarić će trenirati u Splitu i tamo će, kao i svi mi, čekati  sve dok se ne sazna rasplet ove zavrzlame.

Related Articles