Dario Šarić vraća se na teren već krajem godine?

Nakon što se nakon dvije minute igre i duela s Brookom Lopezom u prvoj utakmici finala NBA Lige Dario Šarić šepajući zaputio u svlačionicu bilo je jasno kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi.

Magnetska rezonanca kasnije je pokazala da se radi o rupturi prednjih križnih ligamenata desnog koljena, najtežoj ozlijedi uz rupturu Ahilove tetive, te je to ujedno i najteža Šarićeva ozljeda u dosadašnjoj karijeri. Operacija je nedavno obavljena u New Yorku, izveo ju je isti liječnik koji je operirao Kawhija Leonarda: – “Prije nešto više od dva tjedna Dario je operiran, sve je prošlo O.K., sam zahvat trajao je samo sat vremena i po svim izvještajima liječnika operacija je uspješno obavljena. Najvažnije je da koljeno nije izraubano, što smo se svi plašili pa čak i sami liječnici, ali srećom nije to tako strašno kako se činilo.” – otkrio je Šarićev otac Predrag u razgovoru za Sportske novosti.

U New Yorku su obavljene i sve potrebne kontrole te je Dario sada u Phoenixu. Vrijeme oporavka za takvu ozljedu iznosi između šest (u najboljem slučaju) i devet mjeseci, a viši igrači, u koje spada i Šarić, spadaju u ovu potonju grupu. Ipak, Predrag Šarić rekao je kako bi se Dario mogao vratiti već krajem godine: – A, šta se može, treba biti strpljiv, uporan, slušati liječničke preporuke i ako sve bude teklo po planu Dario bi mogao zaigrati već do Nove godine. To bi bilo super nakon onih prvih najcrnjih prognoza da bi mogao propustiti cijelu iduću sezonu.”

Šiši želimo ti brz oporavak i da se što jači vratiš na parket!

Related Articles