Dario Šarić:”Pozivam sve navijače da nas podrže u Splitu”

Array

Glavna vijest ovih dana u košarkaškim krugovima je ta da će Hrvatska biti domaćin jednog od kvalifikacijskih turnira za OI i to u Splitu. Nakon više od 21 godine, hrvatski košarkaši igrat će u gradu pod Marjanom, a mnogi bi na to dodali “vratilo se dite materi”. Izbornik Mršić spomenuo je kako su svi NBA košarkaški potvrdili da će igrati, osim Marija Hezonje, on se još nije oglasio.

Bio je stoga ovo zgodan trenutak da se čujemo sa Darijem Šarićem. Popularnom Šišiju i njegovima Sunsima ide odlično, od momčadi koja je bila kanta za napucavanje, momčad iz Arizone sada je ozbiljan kandidat za playoff. Poznato je kako Dario nikad ne zaobilazi reprezentaciju, pa ni u ovom razgovoru nismo mogli izbjeći tu temu.

Pozdrav Dario, na početku sezone hladni Minneapolis zamijenio si Arizonom. Sunsima i tebi ide odlično na početku sezone?

„U Arizoni sam toplo dočekan, a i klimatski uvjeti mi zasada puno više pašu nego oni na hladnom sjeveru. U momčadi imamo dosta mladih i uspjeha gladnih igrača. U svakom slučaju zadovoljan sam sa uvodom u sezonu, igramo poprilično dobro obzirom na predikcije i očekivanja u predsezonskom razdoblju, te se nadam da ćemo što dulje zadržati ovaj isti ritam.“

Koji rezultat bi te zadovoljio sa Sunsima ove sezone?

Teško i nezahvalno je prognozirati to unaprijed, vjerujem da ćemo ukoliko nas zaobiđu ozljede nastaviti igrati pametno i racionalno kao i u ovoj početnoj fazi i boriti se do samog kraja sezone, što znači i pokušati uhvatiti taj playoff. U svemu tome dobro je što nemamo nekog velikog pritiska i bremena na svojim leđima, idemo rasterećeno kroz sezonu pa ćemo vidjeti dokle na koncu možemo stići.“

Ove subote s početkom u 23 sata Darija ćemo moći gledati u izravnom prijenosu na HRT-u, protivnik Sunsima je njegov prošlogodišnji klub, Minnesota. Kakav bi to razgovor sa Šišijem bio, a da se ne dotaknemo hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je dobila domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za OI. Split će ugostiti reprezentaciju nakon više od 20 godina, koja su tvoja očekivanja od tog turnira?

„Svakako da mi je drago što smo dobili  domaćinstvo u Splitu. Ja osobno očekujem da ćemo svi koji budemo odradili te pripreme i izađemo na teren dati i onaj posljednji atom svoje snage da se kvalificiramo na Olimpijske igre. Nama igračima olimpijski turnir ima velik značaj. Sigurno je da to neće biti lako, jer će i ostale ekipe koje tu dođu biti dobro popunjene na svim pozicijama koliko imam prilike čuti.“

Kakvu bi poruku poslao svim košarkaškim fanovima u Hrvatskoj, navijačima koji su ponovno s oduševljenjem dočekali dodijeljeno domaćinstvo?

Volio bih da se Hrvatska reprezentacija u Splitu prikaže u onom svom najboljem svjetlu. Bit će nam zasigurno lakše uz bučnu navijačku podršku, stoga pozivam sve ljude diljem Lijepe naše da navijaju i da nas bodre ako su u mogućnosti u svakoj utakmici tog turnira. Uostalom, neka dođu pogledati dobru košarku, jer sve će ekipe doći sa jako kvalitetnim i ponajboljim svojim igračima.“

 Veliko hvala Dariju što je u iznimno zgusnutom rasporedu našao vremena, a posebnu zahvalu upućujemo Full Court agenciji preko koje je ovaj intervju odrađen.

 

 

Related Articles